Četiri nastavnice u Velikoj Gorici pozitivne na koronavirus

Foto: koronavirus.hr

Nakon jutrošnje objave kako u posljednja 24 sata Velika Gorica ima potvrđena šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, stiže vijest kako su među njima četiri nastavnice iz OŠ Eugena Kumičića.

Potvrđeno je kako su četiri profesorice predmetne nastave u OŠ Eugena Kumičića pozitivne na koronavirus, piše VGdanas.

Još pet profesorica je upućeno na testiranje. Prema izjavama zaraženih djelatnica pretpostavlja se da je mjesto širenja zaraze privatno druženje izvan škole na kojem su sve bile.

Za vrijeme boravka u školi sve su se djelatnice pridržavala epidemioloških mjera: Obaveznog nošenja maski i održavanja distance. Daljnje mjere škola će poduzeti prema preporukama epidemiologa, o čemu će javnost biti pravovremeno obavještena, poručili su iz gradskog Stožera civilne zaštite.

Zbog zaraze učenika u prvog razreda Osnovne škole Sveti Ilija u Varaždinskoj županiji u samoizolaciju je stavljeno svih 14 učenika tog razreda i tri učiteljice, a zbog slučaja pojave virusa kod učiteljice viših razreda u Osnovnoj školi Klenovnik otprije dva dana, u samoizolaciji svi učenici viših razreda, njih 73-oje, i sedam učitelja predmetne nastave, javlja N1.

Facebook Komentari