Grmoja: Nacrt o osnivanju istražnog povjerenstva je gotov

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja izvijestio je u srijedu da je nacrt odluke o osnivanju saborskog istražnog povjerenstava gotov te da će biti predstavljen početkom idućeg tjedna.

– Nacrt je gotov, počinju konzultacije s vladajućom strankom, najvjerojatnije će u ponedjeljak ili u utorak oporba na konferenciji za medije predstaviti nacrt odluke – najavio je Grmoja u Saboru nakon još jednog sastanka lijeve i desne oporbe o osnivanju povjerenstva.

Istaknuo je da je među oporbom postignut “visok stupanj suglasja” o nacrtu odluke i da nitko nije imao primjedaba te da su u nacrt uvršteni i neki novi prijedlozi.

Iako od vladajućih očekuje opstrukciju, Grmoja smatra da neće moći ugasiti saborsko istražno povjerenstvo.

– Ovaj put se ne bavimo jednim posebnim slučajem, već funkcioniranjem sustava i ako se krene od stoljeća sedmog, morat će se doći i do sadašnjeg vremena, tako da ne vidim način kako bi mogli ugasiti ovo istražno povjerenstvo – rekao je.

Saborska oporba pokrenula je inicijativu za osnivanje saborskog istražnog povjerenstva kako bi se istražio utjecaj izvršne vlasti na rad neovisnih institucija kao što su DORH i policija, moguće zakonodavne rupe u sustavu i curenje informacija iz istraga, pišu 24sata.

Facebook Komentari