Znanstvenik Radman: Korona je impotentna u ovom valu

Samoizolacija gdje mogu gledati more i u nebo, nije mi teško pala već mi je dala više slobodnog vremena, izjavio je znanstvenik Miroslav Radman u emisiji ‘Nedjeljom u 2 ‘na HRT-u. Komentirao je cijelu situaciju oko korona virusa, prenose 24sata.

– Kao genetičar ili da kažem pogled genetičara na biologiju koronavirusa je sličan onom biologija virusa HIV-a. Biologija je slična, i jako je neizvjesno zbog toga da nakon 40 godina pokušaja za HIV da dođemo do cjepiva, pa sam rekao da je neizvjesno da će doći i do vakcine za ovaj virus. On se mijenja samo četiri puta sporije od HIV-a ali ima četiri puta veći genom. I HIV i korona su vrlo slični, jedna nova mutacija po 2-3 virusa i onda se to akumulira – objasnio je.

Dodao je kako je virus impotentan u ovom valu.

– U ožujku je porast po danima bio velik pa je išao dole pa sad opet ide gore, to su slučajevi. Smrtnost je velika u prvom valu i nestaje u drugom valu. Kao da je virus impotentan u ovom valu – rekao je.

– Moj pogled je pogled genetičara a ne imunologa ili epidemiologa, a taj pogled još nitko nije iznio pa sam mislio da mi je dužnost da ga iznesem, pa makar bio u krivu. No, ja se ne bojim toga da budem u krivu – naglasio je Radman.

Facebook Komentari