Policija ugradila Peteku bubu u auto: Dajte 100.000 u kešu

Osim poduzetnika Kreše Peteka i direktora Janafa Dragan Kovačevića, u Remetinec idu i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Jednomjesečni istražni zatvor određen im je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela, pišu 24sata.

Barišićev odvjetnik Igor Cišper izjavio je jučer kako za njegovu ostavku na mjesto gradonačelnika nema potrebe jer, kako kaže, HDZ-ovac misli da nije napravio ništa protuzakonito. Grgićev odvjetnik Zoran Mataić rekao je pak nakon ispitivanja da je Grgić spreman odstupiti s mjesta gradonačelnika iz moralnih razloga. I Grgić i Barišić jučer ujutro ispitani su na USKOK-u.

Do dokaza za takve optužbe USKOK je došao najviše zahvaljujući provedbi tzv. posebnih dokaznih radnji, tj. tajnom snimanju telefonskih razgovora osumnjičenika te njihovim tajnim praćenjem i videosnimanjem.

U slučaju Nove Gradiške, snimljeni su razgovori između Peteka i njegovog poslovnog partnera Zvonka Marasa.

No, još su interesantniji razgovori koje je Petek istoga dana vodio s jednim svojim drugim poslovnim partnerom, i iz kojih proizlazi da su se Petek i njegov partner krivo razumjeli oko toga tko treba dati 102.000 kuna za Grgića. Još gore, do nesporazuma je došlo jer se uz projekt solarne elektrane izgleda dogovaralo i pogodovanje oko posla s nekim reciklažnim dvorištem u Novoj Gradiški.

“Jesmo se dogovorili da ćete vi njemu dati 100 tisuća u kešu. Tak ste se vi dogovorili, tak ste mi rekli, Krešo”, kaže suradnik. “U novom projektu, a ne u ovome u p…ku”, pobjesnio je Petek. “Ali vi ste s njim, kada ste otišli, kada sam ja otišao, tamo dogovorili, i on je meni rekao…”, nastavlja suradnik. “Ne, buduće projekte, nismo se razumjeli”, pojašnjava Petek.

Osim telefona i videonadzora, Peteku je policija do travnja ove godine uspjela, kao i bivšoj državnoj tajnici Josipi Rimac, “ugraditi” bubu u auto.

Facebook Komentari