Loša vijest za američke TikTokere: Od nedjelje zabranjeno korištenje te aplikacije

Popularna društvena mreža TikTok bit će od nedjelje zabranjena u SAD-u, javlja Independent. Pozivajući se na Reuters, isti medij navodi kako će korisnicima biti onemogućeno preuzimanje te aplikacije, kao i WeChata, piše Večernji.

Podsjetimo, Donald Trump i američka vlada zaprijetili su ranije zabranom aplikacije s obrazloženjem da su američki podaci u rukama kineskog vlasnika izloženi riziku. Ljudi koji već imaju instaliranu aplikaciju i dalje će je moći koristiti kao i obično, ali neće moći preuzeti nova ažuriranja, što bi ubrzo moglo dovesti do nefunkcionalnosti aplikacije jer programeri neće moći ispraviti programske pogreške ili unijeti promjene. Dužnosnici neće zabraniti Googleu i Appleu da nude aplikaciju u svojim trgovinama u drugim zemljama.

S obzirom da ova odluka dolazi nakon ultimatuma američke vlade da će aplikacija biti zabranjena ako se ne može prodati američkoj tvrtki, nagađa se da bi odluka mogla biti ukinuta ako kineski vlasnik pristane na prodaju. Rok za prodaju je do 20. rujna, a u nedavnom obraćanju Trump je rekao da neće biti produljenja roka.

Facebook Komentari