Mamić nakon ispadanja iz pretkola Lige prvaka: Trebamo se spustiti i vratiti u realnost

– Čestitam Ferencvarosu na plasmanu u play off. Zavrijedio je, zabio je dva gola, mi jedan. Iskoristili su svoje prilike, mi svoje nažalost nismo, rekao je trener Dinama Zoran Mamić nakon poraza u trećem pretkolu Lige prvaka od mađarskog prvaka Ferencvarosa s 1-2, piše HRT.

Domaćin je poveo već u 80. sekundi utakmice golom Gerga Lovrencsicsa, no Dinamo je izjednačio u 23. minuti nakon autogola bivšeg igrača Lokomotive Myrta Uzunija. Ferencvaros je stigao do nove prednosti u 65. minuti golom Uzunija koji se tako iskupio za autogol.

– Nakon primljenog gola u prvoj minuti relativno brzo smo se oporavili, uhvatili konce igre i izjednačili. Onda opet poslije tog izjednačujućeg gola nismo bili oni pravi. Drugo poluvrijeme smo kontrolirali, bili dominantni, imali smo opasne situacije pred golom Ferencvarosa. Sve šanse, i u prvom i u drugom poluvremenu koje smo imali, bile su vrlo dobre, nažalost, nismo ih iskoristili.

Iako je bio dojam kako je Dinamo kvalitetnija momčad, put prema skupinama Lige prvaka nastavljaju Mađari. Hrvatski prvak do jeseni u Europi pokušat će doći preko Europske lige.

– Trebamo se spustiti i vratiti u realnost i uhvatiti formu za play off ulaska u Europsku ligu. Pred nama su nove utakmice, sutra je novi dan, u sportu je tako. Mi moramo tražiti sad svoju priliku u play offu Europske lige i tu napraviti dobar rezultat, ispraviti ono što smo danas propustili.

Dinamo je prvi put u svojoj povijesti u Europi ispao od nekog mađarskog kluba.

– Ferencvaros je igrao na način na koji smo očekivali, nisu nas iznenadili. Naravno da u planu i pripremi utakmice nismo očekivali da ćemo već u prvoj minuti primiti gol… znali smo koje su njihove jake strane, a oni su to danas i demonstrirali, piše HRT.

Prođe li Dinamo večeras u play-off Lige prvaka, evo koliko će zaraditi

Share This Article