Prođe li Dinamo večeras u play-off Lige prvaka, evo koliko će zaraditi

Prođe li Dinamo večeras u play-off Lige prvaka, od UEFA-e će samo za plasman u tu rundu natjecanja zaraditi pet milijuna eura. Šest klubova koji će izgubiti u toj fazi natjecanja, podijelit će, naime, 30 milijuna eura. Ako Dinamo ispadne u play-offu LP, ide u skupinu Europske lige što mu donosi dodatnih 2,92 milijuna eura.

Kad bi Dinamo nakon Ferencvarosa preskočio i boljeg iz dvoboja Karabah – Molde te prošao u skupinu Ligu prvaka, zaradio bi 15,25 milijuna eura. UEFA ima i dodatne nagrade za klubove u skupinama Lige prvaka. Njih 32 podijelit će i 585 milijuna eura prema svojem poretku na UEFA-inoj ljestvici koeficijenata osvojenih u posljednjih deset godina.

Dinamo je prošle sezone bio na 26. mjestu u redoslijedu tih klubova, što mu je donijelo dodatnih 7,756 milijuna eura. Ukupno je Dinamo od UEFA-inih zarada lani uzeo 29,444 milijuna eura.

Ako Modri večeras u Budimpešti ispadnu iz Lige prvaka, sele u play-off rundu Europske lige, a ispadnu li i tamo (ždrijeb je 18. rujna, utakmice 1. listopada) dobit će za to tek dodatnih 300.000 eura. Dinamo, zasad, ima osiguranih 1,12 UEFA-inih milijuna eura za ovu sezonu, piše SN.

Share This Article