VIDEO, FOTO Kaos pred Vladom, Sinčić istovario hrpu lubenica; Plenković: Molim da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred Vlade, jer ovo je moglo biti nešto drugo

Foto: Ivan Vilibor Sinčić

Europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić izveo je danas neobičan ‘performans’ na Markovu trgu, pred zgradom Vlade.

Organizirao je da se ondje, pred vratima Vlade, iskrca hrpu lubenica, sve kako bi ukazao na neravnopravan položaj hrvatskih i ostalih europskih poljoprivrednika.

“Možda se dosad nije, možda se dosad ugasilo preko 40.000 OPG-ova, možda jedemo uvozno smeće, možda na poljima svake godine propada stotine tone voća i povrća, možda ministri stavljaju u džep dio uvoznog novaca, možda imamo najviše malignih bolesti na svijetu zbog katastrofalno loše uvozne hrane, možda su ljudi izgubili nadu, volju i želju za borbu, možda svi misle da se više bolje ne može. Možda se ipak može, možda ipak ima nade i možda zajedno možemo od Hrvatske ipak stvoriti sretan dom”, napisao je sinčić na fb-u pod naslovom: Glas naroda će se čuti.

“Bačena je tek koja lubenica. Ostale su podjeljene. Svake godine na hrvatskim poljima propada na tisuće tona domaćih proizvoda. Naša borba mora biti za našu zemlju, za našu djecu, za naše ljude. Uvozimo hranu, uvozimo preko 90% soli, kraj Jadranskog mora. Oni ne čuju glas poljoprivrednika, oni ne čuju glas obrtnika. Oni čuju samo kad im se viče na razglas”, kaže Sinčić.

Reporter N1 Hrvoje Krešić javlja da je policija ostala zatečena ovom akcijom eurozastupnika.

Komentirao je to, u uvodnom dijelu sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković.

“Da zahvalim ovim novopečenim ekspertima za poljoprivredu na isporuci ovih lubenica pred Vladom. Ministre Božinoviću, molim vas da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred Vlade, jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica. Što se tiče demokracije i što se tiče sigurnosti ponašat ćemo se kao i sve druge zemlje”, kazao je premijer.

Sinčić je, podsjetimo, akciju izveo kako bi ”ukazao na neravnopravan položaj hrvatskih i ostalih europskih poljoprivrednika”, javlja N1.

Screenshot: N1

Facebook Komentari