Rada Borić bila je u Saboru, a onda je objavila: Moram u samoizolaciju, javili iz Štampara

Saborska zastupnica Rada Borić objavila je na društvenim mrežama da od danas do nedjelje 6. rujna mora biti u samoizolaciji prema uputama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Saborska zastupnica Nove ljevice, odnosno zeleno-lijeve koalicije, zbog toga neko vrijeme neće moći direktno sudjelovati u radu Sabora, prenosi N1.

“Čim sam danas obaviještena iz NZJZ-a A. Štampar da moram biti u samoizolaciji do nedjelje, 6. 9., prekinula sam svoj rad u Saboru”, napisala je.

Objasnila je da je razlog za samoizolaciju to što je u nedjelju 23. kolovoza putovala s osobom kojoj je danas potvrđeno da je imala pozitivan test na covid-19, a da je datum trajanja samoizolacije određen inkubacijom.

“Sjednicu smo, upravo zbog epidemioloških mjera, naizmjence, pratili iz saborskog kluba. Nažalost, nisam došla na red komentirati konačni prijedlog Zakona o obnovi zgrada nakon potresa, a htjela sam govoriti o osiguravanju pristupačnosti zgrada osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti”, objasnila je Borić kakve planove joj je prekinula potreba za karantenom.

“Predložili smo, uz ostale, i amandame vezane uz osobe s invaliditetom, uključujući oslobađanje od uplate sredstava kakvo se predviđa za invalide Domovinskog rata”, pojasnila je i dodala da se sada ide izolirati, prema preporuci i od ukućana, te da vrijeme namjerava kratiti rješavanjem sudokua.

U SAMOIZOLACIJI
Čim sam danas obaviještena iz NZJZ A. Štampar da moram biti u samoizolaciji do nedjelje, 6.9., prekinula…

Posted by Rada Boric on Wednesday, September 2, 2020

Facebook Komentari