0.7 C
Zagreb
Naslovnica Tech Covid nožni prsti: Ako vam se pojave ovakve promjene, možda ste zaraženi

Covid nožni prsti: Ako vam se pojave ovakve promjene, možda ste zaraženi

Suhi kašalj, vrućica i kratkoća daha od početka pandemije uzimaju se kao glavni simptomi bolesti COVID-19. S vremenom su se među različitim pacijentima uočili i neki drugi simptomi poput gubitka osjeta okusa i mirisa, a prema najnovijim saznanjima može izazvati i kožne promjene, piše Večernji.

Liječnici su te promjene nazvali “Covid toes” (Covid nožni prsti), a radi se najčešće o oteklinama crvene ili crvenoljubičaste boje koje su osjetljive, svrbe i/ili stvaranju osjećaj “žarenja”. Najčešće se pojavljuju na nožnim prstima, ali i na petama i prstima ruku, prenosi IG60.com

Joanna Harp, američka dermatologinja sa Sveučilišta Cornell, specijalizirana za kožne poremećaje povezane s unutarnjim bolestima, kazala je da većina pacijenata kod kojih je uočena ova promjena bila asimptomatska ili su imali blage simptome i najčešće se potpuno oporave kod kuće. Humberto Choi, liječnik iz klinike u Clevelandu, objašnjava da nije neuobičajeno da netko tko ima virusnu infekciju dobije ima osip ili mrlje na tijelu. – To se može dogoditi s drugim virusnim respiratornim infekcijama poput ospica – kaže Choi pa dodaje: “ovo stanje može uzrokovati malo začepljenje ili mikro ugrušci u krvnim žilama koje se nalaze u nožnim prstima”.

Najnovije

Još iz rubrike