U Puli umro strani državljanin pozitivan na koronu, u Slavoniji dvoje preminulih

Screenshot: N1

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je jučer od 358 novih slučajeva te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj 2.351, piše Jutarnji.

Među njima je 174 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata.

Stožeri civilne zaštite objavljuju nove podatke po županijama koje možete pratiti u nastavku.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 38 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 36 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane.

U samoizolaciji se nalazi 247 osoba, a ukupno je testirano 5372 osobe. Na posljednjem testiranju bilo je 116 uzoraka, od kojih su 6 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Virovitičko-podravska županija

U Virovitičko-podravskoj županiji zabilježena su tri nova pozitivna slučaja zaraze koronavirusom. Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije navodi da se zbog pritiska na laboratorije čekaju rezultate za osobe koje su testirane još u utorak i nedjelju.

Među novooboljelima je tromjesečno dijete čiji je izvor zaraze veće zajedničko okupljanje. Zaraženi su također osoba koja je kontakt oboljele osobe te mlađa djevojka, a riječ je o blažim simptomima.

Stožer objašnjava da je riječ je o rezultatima testiranja uzoraka poslanih na analizu još u utorak.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji deset je novooboljelih. Šest osoba je s područja grada Novske, jedna osoba s područja grada Popovače, jedna osoba s područja općine Hrvatska Dubica, jedan osoba s područja grada Siska i jedna osoba s područja grada Petrinje.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 420 uzoraka briseva (225 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđeno 5 novozaraženih osoba.

Kod jedne osobe radi se o uvezenom slučaju, boravak u susjednoj državi. Za ostale osobe je u tijeku epidemiološka obrada.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, strani državljanin, 1933. godište, radi drugih zdravstvenih tegoba. Izliječena je 1 osoba.

Trenutno je 85 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 278 osoba.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Gradišta, 1 osoba iz Vrbanje, 1 osoba iz Babine Grede i 2 osobe iz Županje), a 1 osoba je preminula.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 598, od kojih su 518 osoba izliječene, a ukupno je 12 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 19 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 97 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 7966.

U samoizolaciji na području županije je 172 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 8 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 2 medicinske sestre/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 42 radnika (6 liječnika, 22 medicinske sestre/tehničara, 13 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

Osječko-baranjska županija

Samo dva pozitivna nalaza od ukupno 256 testiranih uzoraka u zadnja 24 sata dobra je vijest jer se radi o trendu smanjenja dnevnog broja zaraženih koronavirusom na području Osječko-baranjske županije.

Jedna novozaražena osoba ima prebivalište na području Đakova, a druga Valpova. Na žalost, u Kliničkom bolničkom centru Osijek preminula je jedna hospitalizirana osoba. Radi se o muškaracu, s prebivalištem u Osijeku, rođenom 1956. godine, koji je imao više kroničnih oboljenja.

Samoizolacija je jučer određena za 31 kontakt novopozitivnih osoba, pa je trenutno pod tom mjerom na području županije ukupno 319 osoba, četiri više nego dan ranije.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je hospitalizirano 17 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

Primorsko-goranska županija

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 16 novih slučajeva koronavirusa. Riječ je o 11 povratnika s godišnjih odmora te pet kontakata prethodno zaraženih osoba.

Jedna od novozaraženih osoba je hospitalizirana. Ozdravilo je sedam osoba.

Ličko-senjska županija

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od covida-19.

Ukupno su oboljele 53 osobe od covida-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 13 aktivnih slučajeva, 39 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

U protekla 24 sata testirano je 39 osoba.

Facebook Komentari