Nakon uvođenja mjera splitski stožer zatrpan pozivima mladenaca

Kako neslužbeno se doznaje, čelnik županijskog stožera primio je više desetaka poziva i poruka mladenaca, koji se žale na uvedene mjere, koje ograničavaju odražvanje svadbi s maksimalno 50 ljudi, javlja N1.

Županijski je stožer za danas sazvao i sastanak s čelnicima lokalnih stožera.

Neslužbeno doznajemo da je ogroman pritisak na županijski stožer, jer se misli da odluke donose sami, a ne na prijedlog lokalnih stožera. Naime, iz manjih stožera ne istupaju u medijima pa se stvara percepcija da županijski stožer odluke donosi sam, što, kažu, nije točno.

Podsjetimo, Nacionalni stožer počeo je s donošenjem lokalnih mjera. Tako je u srijedu doneseno više mjera za područje Splitsko-dalmatinske županije koje su stupile na snagu u ponoć. Od ukupno 358 novozaraženih u zemlji, što je nova najveća brojka, u Splitsko-dalmatinskoj županiji je 136 novih.

“Splitsko-dalmatinska županija uvodi obavezno nošenje maski u kafićima i restoranima prije konzumiranja pića i hrane, ograničava se broj ljudi na svadbama na 50, karmine se ukidaju, a vlasnici svih ugostiteljskih objekata dužni su provoditi stroži nadzor u svojim objektima. Također, obustavlja se rad teretana, dok se sportska natjecanja mogu izvoditi isključivo bez gledatelja”, precizirao je Davor Božinović na press konferenciji Nacionalnog stožera u srijedu.

Facebook Komentari