Mrsić: Vjerojatno ćemo uskoro doći do brojke od 400 zaraženih dnevno

Mrsić je potvrdio da su brojke svakodnevnog rasta zaraženih zabrinjavajuće:

“Svakog dana imamo sve više zaraženih, vjerojatno ćemo vrlo brzo doći do brojke od 400 zaraženih.”

“Testiranje kasni, dosta ljudi čeka na rezultate testova, što govoti o tome da se zdravstveni sustav nije dovoljno dobro pripremio na ovaj udar. U jesen moramo ući s manjim brojem zaraženih, zdravstveni sustav mora se pripremiti da bude što bolja veza između primarne i bolničke zdravstvene zaštite”, kazao je Mrsi, javlja N1.

Upozorio je na to da je sve manji broj epidemiologa raspoloživih ta rad na terenu.

“Nešto će se pomoći kolegama iz vojske, nešto s mladim kolegama, ali i svatko od nas treba biti mali epidemiolog koji će svoje kontakte svesti na što manju mjeru, izbjegavati odlaske u restorane u klubove”, apelirao je.

Skrenuo je pažnju i na to da bi “država trebala razmisliti da određene skupine budu obavezne cijepiti se” i protiv gripe i protiv covida-19 čim cjepiva budu raspoloživa.

Mirando Mrsić je komentirao i snimku razgovora ministra Vilija Beroša i zamjenice ravnatelja zagrebačke bolnice Sestre milosrdnice Dijane Zadravec. Rekao je da je to “tipičan način kako HDZ kadrovira”:

“Nepisano je pravilo da vlada mora pristati na ime kandidata za ravnatelja bolnice, što je gospođa Zadravec očito znala i pokušala je na taj način utjecati na ministra Beroša… Ali, to je izišlo vani.”

“Ministar Beroš bi morao dati ostavku isti čas, pogotovo zato što je znao da se razgovor snima”, kazao je Mrsić.

Facebook Komentari