Niz županija prijavilo slučajeve zaraze, za sada najviše u Istri i Sisku

Prema podacima koje je Nacionalni stožer civilne zaštite objavio u utorak, u protekla 24 sata zabilježeno je 219 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj bio 2.231. Među njima je 167 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata, piše Jutarnji.

Županijski stožeri počeli su jutros objavljivati nove podatke o broju zaraženih, a ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je u jučerašnjem gostovanju u Dnevniku HTV-a rekao da očekuje da će današnja brojka zaraženih biti nešto manja.

Primorsko – goranska županija – 7

Požeško-slavonska županija – 4

Sisačko-moslavačka županija – 8

Istarska županija – 8

Osječko-baranjska županija – 7

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji danas je zabilježeno sedam novozaraženih osoba. Svi su kontakti predhodno zaraženih osoba. Četiri osobe su ozdravile. Dnevni broj testiranja je oko 600 uzoraka, priopćeno je iz tamošnjeg stožera civilne zaštite.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 32 slučaja zaraze koronavirusom, 30 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 234 osobe, a ukupno je testirano 5256 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 133 uzorka, od kojih su 4 pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan osam je novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Tri osobe su s područja grada Novske, dvije osobe s područja grada Kutine te tri osobe s područja grada Petrinje. Kod svih je poznat izvor zaraze, priopćio je Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 357 uzoraka briseva (182 za administrativne potrebe) na Covid-19, od kojih je potvrđeno 8 novozaraženih osoba, priopćio je istarski stožer civilne zaštite.

U 3 slučaja radi se o osobama iz samoizolacije, bliski kontakti s već potvrđeno pozitivnom osobom. Za ostale osobe je u tijeku epidemiološka obrada.

Strani državljanin (Republika Austrija), testiran radi administrativnih potreba, potvrđen je kao pozitivan. U tijeku je postupak povratka u matičnu državu. Izliječene su 2 osobe.

Trenutno je 81 aktivnih pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 256 osoba, dodaje se u priopćenju stožera.

Osječko-baranjska županija

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata testirano je 242 uzorka od kojih je sedam bilo pozitivno na koronavirus. Šest novopozitivnih osoba su s područja Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo iz Osijeka, a jedna s područja ispostave Valpovo-Donji Miholjac, izvijestio je osječko-baranjski stožer civilne zaštite.

Mjera samoizolacije jučer je određena za 34 kontakata novopozitivnih osoba, pa je trenutno pod tom mjerom na području županije ukupno 315 osoba.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 16 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

Policija je u 49 samoinicijativnih provjera sve osobe zatekla na prijavljenoj adresi.

Facebook Komentari