Razredi neće imati kontakta, a đaci će biti odvojeni na odmoru

Sastanak je trajao četiri sata i jako puno prijedloga je raspravljeno. Radimo na preradi onih preporuka koje imamo objavljene za vrtićku dob, rekla je koordinatorica radne skupine za početak školske godine, Ivana Pavić Šimetin u RTL Direktu.

Objasnila je kako nije kasno za donošenje preporuka jer se na njima radi od travnja, prenose 24sata.

– Prvo preporuke smo već izradili sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Sveučilištem u Zagrebu i drugim akterima. Ovo je nastavak tih aktivnosti. Ono što imamo novo je pitanje kretanje djece od petog do osmog razreda i srednje škole – komentirala je Pavić Šimetin dodajući kako će odgovor o nošenju maski dati zadnji.

– Ono što znamo je da ostajemo na stajalištu da za mlađe učenike i vrtićku dob ne preporučujemo masku. Nepravilno nošenje maske donosi više štete nego koristi – smatra Pavić Šimetin.

Skupina razmatra kako će osigurati da jedna odgojno obrazovna grupa dolazi u dodir s drugom odgojno obrazovnom grupom.

– Trebamo smanjiti kontakt između grupa kod ulaska i izlaska u školu, gužvu na hodnicima. Inzistirat ćemo na tome da jedna grupa ne dolazi u dodir s drugom – objasnila je, a slična priča će biti i s velikim odmorima te odlaskom na WC koji se ne bi trebali odvijati u isto vrijeme.

Facebook Komentari