FOTO Pronađen je kit, ali je mudrijaš otplivao u oluju

Ilustracija

Pronašli smo ???!!, javlja Institut Plavi svijet.

Zahvaljujući dojavama mnogih od vas koji ste nam se pridružili u potrazi za kitom, zadovoljno možemo zaključiti da smo ga nakon cijelog jutra potrage drugi dan pronašli kod Starigrada-Paklenice!

Na žalost vrijeme nam nije bilo naklonjeno kao što možete vidjeti na fotografijama! Kit je bio na samom rubu nadolazeće oluje te je nakon nekoliko izrona zaronio upravo u oluju. U slijedećoj minuti dali smo petama vjetra uz sijevanje gromova, vjetar i kišu, pitajući se je li vridilo! Vjerujte, nije nam bilo svejedno ali vridilo je 🙂

Kit kojeg smo vidjeli odrasla je životinja, pretpostavljamo duga 15tak ili više metara. Fizičko stanje nismo uspjeli provjeriti jer smo bili s njim previše kratko no na prvi pogled ne izgleda neuhranjeno. Zadnja dojava je da je trenutno viđen kod Lukovog Šugarja no vrijeme je loše a s vremenom se u Velebitskom kanalu ne treba šaliti. Mi se za sada odjavljujemo, ali u najskorije vrijeme pokušat ćemo sažeti sve vaše dojave, fotografije, snimke i objaviti ih zajedno s našima.
HVALA VAM SVIMA JOŠ JEDNOM!

Pozivamo vas da nam i dalje dojavljujete vaša opažanja jer uz pomoć građana i građanske znanosti možemo bolje i lakše pratiti pojavljivanje zanimljivih i rijetkih vrsta u Jadranu te ih zaštititi i očuvati!

#trazimokita #velikikit #finwhale #citizenscience #BWIScience #AdriaticDolphinProject #InstitutPlavisvijet

Share This Article