Italija priprema otvaranje škola, neki odlučili prepiliti klupe zbog distance

Premda je bila prva zemlja nakon Kine kao žarište koronavirusa, Italija se oporavila od udarca koji im je zadao prvi val pandemije i priprema se za drugi val. U sklopu toga planira se povratak učenika u školske klupe najesen, no problem i dalje ostaje osiguravanje distance.

Održavanje fizičke distance još uvijek je jedna od najboljih mjera u borbi protiv koronavirusa, no većina talijanskih škola, kao i naših, još uvijek koristi školske klupe u kojima učenici sjede u paru.

Zato je ministarstvo obrazovanja naručilo klupe za po jednog učenika koje bi trebale stići do 8. rujna kako bi sve bilo spremno za dolazak djece polovicom tog mjeseca.

Međutim, brojne u općine zabrinute da novi inventar neće stići na vrijeme pa su stvar preuzeli u svoje ruke. Prekrajaju postojeće klupe na razne inventivne načine.

“Ideja je prepiliti klupe ako su od drveta ili ih na neki drugi način razdvojiti. Mogli bismo koristiti separatore, također drvene, da izbjegnemo kontakt, ali odvajanje je i dalje najbolje rješenje. možda se čini ekstremno, ali trebamo riješiti ovu prepreku”, rekao je za CNN Adelfio Cardinale, zadužen za škole na Siciliji.

Većina škola u Italiji zatvorena je početkom ili polovicom ožujka i dosad su se u škole vratili samo oni u najnižim razredima, prenosi N1.

Facebook Komentari