U jedan Dom za starije i nemoćne ušao korona virus

Ivan Kubiček iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije za HTV je potvrdio ulazak koronavirusa u jedan Dom za starije i nemoćne.

– Trenutno se radi jedna opsežna epidemiološka obrada, uzet će se brisevi od svih korisnika i djelatnika doma i sutra ćemo vidjeti rezultate tih testova. Točan broj oboljelih još nemamo jer je epidemiološka obrada u tijeku ali možemo pretpostaviti da je virus ušao u dom putem posjetitelja ili ga je unio neki od zaposlenika, rekao je Kubiček.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata zabilježene su 24 nove pozitivne osobe na COVID-19 – 18 osoba iz Vinkovaca, 1 iz Drenovaca, 1 iz Vukovara, 1 iz Ivankova, 1 iz Slakovaca, 1 iz Rokovaca i 1 osoba iz Cerića.

Od početka epidemije ukupno je 483 oboljelih, od toga je 286 izliječeno, a 5 je preminulo. Trenutačno je u županiji 9 osoba hospitalizirano zbog bolesti COVID-19.

U protekla 24 sata testirana je 81 osoba, a dosad ih je na području županije testirano ukupno 5959. U samoizolaciji je 415 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zaraženo je 16 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni). U samoizolaciji je iz zdravstvenog sustava 16 radnika (4 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni).

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 24 novooboljelih

Facebook Komentari