Super trik kako ukloniti mrlje s plastičnog suđa

Adi Kempler iz SAD-a podijelila je svoju metodu za uklanjanje masnih mrlja iz plastičnih posuda na TikToku objašnjavajući da sve što trebate za čišćenje plastične posude je nekoliko kapi deterdženta za suđe malo tople vode i nešto poderanih papirnatih ručnika, prenosi Daily Mail.

– Ovaj je trik spasio puno mojih plastičnih posuda, pa prijatelji nemate ništa izgubiti ako ga iskušate – napisala je Adi.

Adi plastičnu posudu puni s malom količinom tekućine za pranje, malo tople vode i kuhinjskim ručnikom, izrezanim u malene komade, pišu 24sata.

Jednom kad sve stavite unutra, poklopite posudu i sve dobro protresete između 45 i 60 sekundi.

Adi se kune kako se tako odlično uklanjaju masne mrlje iz plastičnih posuda koje ih najčešće uništavaju nakon spremanja hrane, pa posude postaju beskorisne za daljnje korištenje. Čak i ako ih stavite u suđericu, na prozirnoj plastici ostaje trag boje, no ovako definitivno neće.

Razlog zbog kojeg trik djeluje je taj što papirni ručnik pomaže apsorbirati sve masne ostatke tijekom trešnje, ostavljajući površinu spremnika potpuno čistom.

Trik je pogledalo gotovo pola milijuna ljudi na internetu, a tisuće njih su rekli da ne mogu dočekati da ga sami isprobaju.

– Nevjerojatno, zbilja djeluje – napisala je jedna komentatorica koja ga je isprobala.

Drugi su istaknuli činjenicu da se i mrlje od umaka od rajčice i bolonjeza možete riješiti tako što ćete svoju plastiku staviti na sunce nekoliko sati.

Također možete dodati nekoliko žličica šećera, nekoliko kockica leda, tekućinu za pranje posuđa i sapun u spremnik prije nego što protresete.

Facebook Komentari