VIDEO Uz obljetnicu osnivanja Alfe dobile i pjesmu “Nisi sam”

Specijalna jedinica policije Alfa (SJP ALFA) ustrojena je Odlukom MUP-a RH, na samom početku Domovinskog rata, 23. srpnja 1991. godine.

Alfe su u ratu djelovali na brojnim bojištima često se ubacujući iza redova neprijatelja uvelike riskirajući svoje živote. Alfe su, tijekom Domovinskog rata, imale 369 aktivnih i 454 pričuvnih pripadnika. U akcijama je poginulo osam, a ranjeno 100 pripadnika. Braća po oružju bila su zajedno u ratu, a sad su zajedno i u miru. Upravo to snažno zajedništvo, domoljublje i predanost prema malom čovjeku koji nikada nije niti neće biti zaboravljen u mnogim teškim trenucima očitovalo se u vrijeme ugroze od pandemije Covid-19 i strahovitih posljedica snažnog potresa u Zagrebu i okolici.

Teško stradavanje obitelji Šušković, a pripadnika pričuvnog sastava SJP Alfa Ivice Šuškovića Hansa, podiglo je cijelu Udrugu na noge koja je promptno organizirala prikupljanje pomoći svom unesrećenom članu. Ta divna solidarnost, povezanost i bratstvo za sva vremena pod sloganom ”Nisi sam” nadahnula je umjetnike da se pridruže ali i oduže za svu hrabrost, požrtvovanost, humanost i empatiju kojom su nas zadužile SJP Alfe. Stoga, u kratkom roku, okupljeni tim stvara himničku poruku svima nama da ”Nismo sami”.

Pjesmu je uglazbio i aranžirao priznati kantautor Goran Topolovac, a na tekst književnika i novinara Krešimira Butkovića, otpjevao ju je naš omiljeni pjevač Alen Nižetić.

Glazbeni producent je Ado Iftić (Camino Verde), izvršna producentica Carmen, a sve je snimljeno u Heart Music Studio – Bihać.

Pjesmu mnogi glazbeni znalci ocjenjuju nadahnjujućom, pozitivnom, domoljubnom i iscjeljujućom. Prepuna snažne glazbene atmosfere i dirljive poruke zasigurno će se utisnuti u srca mnogih kojima je poruka utjehe, nade i sigurnosti potrebna u ovim teškim vremenima, objavio je večernji list.

Do tada, pročitajte pjesmu Krešimira Butkovića iz koje je nastala pjesma. ‘

‘Nisi sam!” poruka je s težinom, prepunom ljubavi i povezanosti.

Nisi sam

Kad samoća prati dane,
kada isto jutro svane,
drhtaj duše kad treperi,
nisi sam.
Ako ne znaš kako više,
vidi, Hrvatska još diše,
prošli smo i gore,
nisi sam.
Sve je ovom svijetu teže,
ali prkos sad nas veže,
kao jedno smo uz tebe
nisi sam,
uvijek ima dobrih ljudi,
neka nova zora rudi,
samo glavu opet digni,
nisi sam.

Ref.:
Jer mi smo more, mi smo stina,
mi smo braća od davnina,
mi smo zlatno žito roda,
isti krš i ista voda,
Mi smo jedno kada treba,
ista krv je ispod neba,
zajedno u novi dan,
nemoj mislit da si sam.
Jednom sve će ovo proći.
bolje sutra mora doći,
vidi, Hrvatska još diše,
nisi sam.
I kad nevera je stigla,
Hrvatska se digla,
nisi sam.

Milijan Brkić, član Udruge veterana SJP „ALFA“ o pjesmi “Nisi sam”:

[“NISI SAM – AKO NE ZNAŠ KAKO VIŠE, VIDI HRVATSKA JOŠ DIŠE”]

U mirnim i u sunčanim, ali posebno u olujnim danima života naša dužnost i obveza je prije svega biti dobar čovjek! Pripadnici SJP „ALFA“ danas su kroz istoimenu Udrugu aktivni članovi naše zajednice koji brinu i skrbe o obiteljima stradalih i umrlih pripadnika postrojbe, svojim suborcima, ali i o svima onima koji se osjećaju napuštenima, izoliranima, ostavljenima i nezbrinutima.

Njihova pozitivna uloga u našem društvu ogleda se u nizu uspješno realiziranih humanitarnih projekata te su isti nagrađeni pjesmom „NISI SAM“. Pjesma je svojevrsni putokaz prema sigurnom utočištu za svakog od nas kojeg su sagradili oni od malo riječi, ali puno velikih djela. Tim primjerom zajedništva, međusobne podrške, ljubavi i trajne povezanosti ljudi dobrog srca, potaknimo solidarnost i brigu prema svakom čovjeku.

Kao član Udruge veterana SJP „ALFA“ zahvaljujem cijelom timu koji nam se angažmanom na pjesmi „NISI SAM“ pridružio u ostvarenju cilja – skrbi i poštivanju svakog čovjeka ❤️🙏🇭🇷

Facebook Komentari