Starici je rekao da je direktor banke, ona mu dala 226.000 kn

Nepoznati muškarac je nabavio telefonski broj 87-godišnje starice, nazvao ju u četvrtak oko 9.30 sati i lažno joj se predstavio kao direktor banke te ju nagovorio da sa svog računa u banci podigne ušteđevinu, a novac je dan kasnije trebala predati policijskom službeniku koji će je čekati ispred zgrade, pišu 24sata.

Starica je podignula novac u banci i sutradan oko 11.00 sati ispred zgrade, nepoznatom muškarcu koji se lažno predstavio kao policijski službenik, predala oko 226.000 kuna.

– Čim je oštećena shvatila da je prevarena, događaj je u petak poslijepodne prijavila policiji, te su u nedjelju policijski službenici Prve policijske postaje Zadar u suradnji s Mobilnom jedinicom za provedbu nadzora državne granice Ravnateljstva policije i policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke uhitili i u službene prostorije policije priveli 46–godišnjeg hrvatskog državljanina nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je od starice preuzeo novac – kaže Ivana Grbin, policijska glasnogovornica.

Policija je kod njega pronašla dio novca te su mu ga oduzeli.

– Nakon toga osumnjičeni je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a posebno izvješće je podneseno nadležnom državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja identiteta drugih osoba koje se dovode u vezu s prijevarom – rekla je Ivana Grbin.

Policija sumnja da je muškarac imao unaprijed stvorenu namjeru pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Facebook Komentari