Ni utjecajni očevi ni stranke nisu im mogli pomoći: Prijetili, tukli, vozili pod utjecajem alkohola

Bio sam na parkingu i zvao oca, ali čim sam upalio auto, došli su policajci i testirali me, kaže Ivan Svjetličić, šef Županijskog odbora mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije. U noći na nedjelju su ga, naime, uhvatili pijanog za volanom. Tog požeškog vikenda policija je zatekla više vozača pod utjecajem alkohola, od kojih je petoricu zadržala u posebnoj prostoriji do triježnjenja. Svjetličić nije bio među njima, iako su mu oduzeli vozačku dozvolu, pišu 24sata.

Kako je opisao, napuhao je 0,89 promila i dobio vozačku nakon 12 sati. Negira napise Telegrama te tvrdi da nije vrijeđao policajce i svađao se s njima.

– Ne, to nije istina. Točno je da su me policajci zaustavili na centralnom parkingu i da sam napuhao 0,89 za počinjeni prekršaj. Kaznu ću platiti, ali vrijeđao ih nisam. Pristao sam na alkotest, tu je i moj potpis. A sa mnom je bio i kolega koji može posvjedočiti o svemu – kaže šef HDZ-ove mladeži. A zašto je uopće vozio pijan.

– Nisam vozio. Ušao sam u svoj auto i zvao oca da dođe po mene. Čim su vidjeli da sam upalio auto, došli su i testirali me – kaže Svjetličić. Prošao je bolje od gore navedene pijane petorke jer nije morao ostati u policiji preko noći.

– Rekli su mi da dođem po vozačku nakon 12 sati jer mi je privremeno oduzeta. Taksi me odvezao doma – priča mladi Svjetličić koji, kad ne vodi stranačku mladež, radi u Gradu Požegi kao dostavljač. Potvrdio nam je ovu informaciju, ali nije htio dalje razgovarati. Ispričao se rekavši kako ima posla. Osim dostavljanja i ravnanja HDZovom mladeži, lokalni mediji pišu da Svjetličić nosi titulu predsjednika Savjeta mladih Grada Požege, a svojevremeno je bio izabran za glavnog tajnika Koordinacije Savjeta mladih Republike Hrvatske.

Ovo nije prvi put da članovi HDZ-ove mladeži ili sinovi istaknutih članova vodeće stranke pune medijske stupce zbog sukoba sa zakonom. U zadnjih 15 godina bilo je tu svega – od premlaćivanja, prijetnji pa do pokušaja vožnje ili stajanja, kako je to objasnio Svjetličić, pod utjecajem alkohola.

Na primjer, sinovi Josipa Đakića, dugogodišnjeg saborskog zastupnika i predsjednika Hvidre. Ivan Đakić (23) na svojem Facebooku “čestitao” je pravoslavni Božić tako što je objavio fotografiju ustaše kako pozira s odrubljenom glavom Srbina te je popratio rečenicom: “Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić”. Na kraju se ispisao iz HDZ-a.

U medijima je završio jer se prijetio virovitičkom novinaru Ivanu Žadi. Navodno je izjavio: “Onoga Žadu ću zatući, ali ne moram ja prljati ruke. Platit ću, znam već i koga u Zagrebu da to napravi umjesto mene”. Njegov stariji brat Hrvoje je 2010. na otoku Ugljanu s 1,28 promila alkohola u krvi pokušao službenim autom tvrtke Zagreb trans ubiti tad 33-godišnjeg Zadranina Predraga Vukčevića. Prije toga su se posvađali i naguravali ispred diskoteke u Ugljanu.

Osuđen je za pokušaj ubojstva na djelomičnu uvjetnu kaznu. Sinovi bivšeg saborskog zastupnika Steve Culeja također su punili rubrike crne kronike.

Tako je Domagoj Culej zaradio kaznenu prijavu zbog slučaja premlaćivanja mladića u Vinkovcima. U tučnjavi iz kolovoza 2018., u kojoj je sudjelovalo 14 mladića, 21-godišnjak iz Andrijaševaca zadobio je po život opasne ozljede, a 17-godišnjak iz Rokovca lakše. Za premlaćivanje spomenutog dvojca osumnjičena su bila dva mladića, no protiv njih 13 podignute su kaznene prijave.

Stariji Culejev sin Ivan otišao je iz policije 2015. te je kasnije ponovno zaposlen, iako je protiv njega dva puta pokretan disciplinski postupak. Ovo je samo dio priča koje se ne bi smjele ponoviti.

Facebook Komentari