Psiholog otkrio što znače najčešći snovi o seksu i vezama te zašto ih sanjamo

Od noćnih mora o bivanju golima pred ogromnom gomilom ljudi ili o napadu čudovišta, do seksualnih snova koji uključuju ljude koji definitivno nisu naš partner, puno čudnog se događa dok spavamo. Ali što to sve znači? Ako ste se ikad zapitali pokušava li vam podsvijest nešto reći kroz “neprimjeren” san, donosimo vam odgovore na to, prenosi mirror.co.uk. Psiholog i stručnjak za snove dr. Keith M. T. Hearne objasnio je što mogu značiti neki od najčešćih snova o seksu i vezama. Nova studija stručnjaka za krevet i madrace, Bed SOS, otkrila je da polovica Britanaca (48 posto) sanja o seksu, a jedan od sedam njih sanjao je o seksu s nekim neočekivanim, poput kolege s posla.

Ponekad takav san znači da se varanje zaista događa. Podsvijest je osjetljiva na suptilne tragove, poput feromona, koji svjesno prolaze nezapaženo, a san je jedini kanal komunikacije sa sviješću. Ali jednako tako, osoba kojoj nedostaje povjerenja može projicirati taj problem u svoj san. Ako se san dogodi u svakoj vezi, uzrok je vjerojatno problem povjerenja, piše Večernji list.

Nije neobično da ljudska bića privlače jedno drugo. U općenito prijateljskoj i dugoročnoj situaciji na radnom mjestu često se događaju male fantazije i koketiranja. Većina snova je o našem svakodnevnom životu, a u REM fazi sna glavna je karakteristika da muškarci imaju potpunu erekciju, a žene doživljavaju povećanje klitorisa, pa svako trenje može pokrenuti takav san. Freud bi rekao da bi dio naše osobnosti koji traži osnovno zadovoljenje bio odgovoran. U snovima se to sigurno događa i može ostati neizgovoreno.

Ponekad muškarci mogu osjetiti veliku empatiju s partnerom i čak iskusiti simptome trudnoće. Tako je u nekim slučajevima san o tome da su trudni ispunjenja želja. U simboličkom, metaforičnom jeziku podsvijesti on može predstavljati pozitivni događaj u životu, poput projekta na poslu ili nove poslovne ideje.

Opis “metafora u pokretu” često je dovoljan da shvatite stvarno značenje. U ovom slučaju osjećaj srama vjerojatno točno otkriva bitnu emociju, a sadržaj simbolično prikazuje uzrok sna. Sanjač bi se trebao usredotočiti na ono što je učinio ili rekao da se “pokazuje”. To može biti nesvjesna odbojnost zbog neprihvatljivog društvenog ponašanja. Ako je, pak, osjećaj uzbuđenje, možda predstavlja novi pronađeni osjećaj slobode.

Facebook Komentari