Hrvatska virologinja: Ako jesen dočekamo s velikim brojem oboljelih, neće biti dobro

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je najveća brojka od početka pandemije. Stožer je najavio da će od ponedjeljka maske biti obavezne za sve putnike i vozače u javnom prijevozu ali i u trgovinama. Nosit će ih i zaposlenici ugostiteljskih objekata, piše Večernji list.

Hrvatska virologinja Andreja Ambriović Ristov istaknula je kako virus nije oslabio i da imunitet krda nije rješenje. – Ono što primjećujemo su malo slabiji simptomi. Postoje nekoliko razloga zašto je tako. Možda u ljetno doba imamo manje drugih mikroorganizama. Možda smo više vani.

Možda se inficiramo manjom dozom virusa, rekla je u Dnevniku Nove TV. Objasnila je da najbolje da maske svi nosimo, pa makar i pamučne kako onaj koji kašlje i kiše ne bi zarazi druge. Također, maske treba cijelo vrijeme držati preko nosa i usta te ih ne skidati niti radi razgovora.

Naglasila je i kako se po lockdownu vidi da i socijalna distanca zaista igra ogromnu ulogu. – Ako jesen dočekamo s velikim brojem oboljelih, neće biti dobro – zaključila je.

Facebook Komentari