Bernardić se povlači, Komadina vršitelj dužnosti šefa SDP-a: Računajte na nas

Restart koalicija predvođena Davorom Bernardićem i SDP-om na parlamentarnim izborima pretrpjela je težak poraz. Restart je nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta dobio samo 41 mandat, dok je HDZ-u otišlo 66 mandata. Bernardić je sinoć najavio da je spreman otići. Danas je, kako N1 danas neslužbeno doznaje objavio da se povlači i da je Zlatka Komadinu predložio za vršitelja dužnosti.

‘Ovaj rezultat je loš za SDP i ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići. O tome ćemo razgovarati na predsjedništvu sutra, ali SDP ide dalje’, rekao je Bernardić, dodajući da će danas razgovarati o tome na Predsjedništvu stranke. Mediji nagađaju da će uz Bernardića ostavku podnijeti i cijelo Predsjedništvo stranke.

Davor Bernardić se povlači, Zlatko Komadina je vršitelj dužnosti šefa SDP-a do unutarstranačkih izbora.

Računajte na nas, rekao je Bernardić preuzimajući odgovornost za izborni poraz.

“Imali smo mi i lošijih rezultata, ali moramo radiklalno promijeniti neke stvari u stranci”, rekao je Arsen Bauk uoči sjednice Predsjedništva.

“Nakon prošlih izgubljenih izbora Milanović je u ponedjeljak popodne rekao da se povlači. Hajdemo ostaviti predsjedniku da sam odluči i da kaže. Ovo nije najgora situacija u kojoj smo bili. Bilo je i gorih, ali sigurno je jedna od težih”, rekao je jutros Arsen Bauk dolazeći u sjedišnjicu SDP-a.

“Građani su svojim glasovima za pojedince jasno dali do znanja koga favoriziraju, možemo napraviti redoslijed naših ljudi po preferencijalnim glasovima. Iz tih krugova, mislim, jasno je tko bi mogao biti kandidat ili kandidatkinja za vodstvo stranke”, dodao je Bauk.

SDP će se iz ovoga izvući.

Ja sam sinoć rekla da trenutku kad su rezultati daleko lošiji od očekivanih, ja bih ponudila ostavku, rekla je Biljana Borzan na ulasku u SDP-ovu središnjicu.

Upitana bi li Bernardić ostavku trebao dati danas ili čekati unutarstranačke izbore za šest mjeseci, Borzan je rekla da je teško prognozirati što će netko drugi učiniti. “Ja znam što bih ja”, rekla je.

Nije željela odgovoriti na špekulacije da bi ona mogla biti nova šefica SDP-a.

Facebook Komentari