Na 40 godina nepravomoćno osuđen dvostruki ubojica u centru za socijalnu skrb

Đakovčanin Andrija Drežnjak je optužen za prošlogodišnje ubojstvo svoje skrbnice i socijalne radnice Blaženke Poplašen (49) te kolege joj pravnika Ivana Pavića (35).

Na 40 godina zatvora osuđen je Đakovčanin po optužnici da je lani u srpnju u Centru za socijalnu skrb u Đakovu ubio dvije osobe. Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Osijeku.

Večernji list objašnjava da je on, kako navodi optužnica, kobnog dana stavio je u torbicu pištolj, tzv. češku zbrojevku, i zaputio se u Centar za socijalnu skrb. Unaprijed je, tereti se, skovao plan da ih usmrti, “u uvjerenju da su mu pravnik Pavić i socijalna radnica Poplašen na nezakonit način oduzeli obiteljsku kuću u kojoj prebiva”.

Kada je stigao do ulaza u zgradu, rekao je zaštitaru da im treba uručiti neki papir. Kako ga poznaje dugi niz godina kao korisnika Centra, zaštitar ga nije dodatno provjeravao. Otkucalo je upravo podne kada je Drežnjak ušetao u Pavićev ured i ispalio mu hitac u glavu.

Zaputio se potom u sobu Blaženke Poplašen i potom pucao i u nju, a nesretna žena na mjestu je preminula. Pavić je prevezen u KBC Osijek, gdje je deset dana poslije izgubio bitku za život.

Facebook Komentari