Ma, svaki put se smrznem kad prođem hodnikom gdje vise slike Bobana ili Prosinečkog

Osjećam se sjajno. Iskreno, nisam niti u jednom trenutku pomislio da bi se priča mogla drugačije razviti, kaže nam Joško Gvardiol (18).

Mladi branič i po mnogima najveći potencijal u ‘modroj’ svlačionici potpisao je prvi profesionalni ugovor s Dinamom, pa bi u Maksimiru mogao ostati do 2025. godine. Joško Gvardiol već je ozbiljno ime u nogometnom svijetu, za njega su zagrizli brojni velikani (Manchester City, Lille, Ajax, Leipzig, Borussia Dortmund…) europskog nogometa, a čak su Ivica Olić i Jurica Vranješ za hrvatske medije potvrdili kako mladog stopera prati i veliki Bayern, pišu 24sata.

– Ma ne, nisam se previše bavio detaljima ugovora, to sam ostavio ljudima koji vode moju karijeru, ali mislim kako danas nema sretnijeg i ponosnijeg čovjeka od mene. Prvi ugovor je uvijek poseban, no ovaj znači i da si ispunio sva očekivanja. I ona vlastita, pa i ona koja je klub od vas imao – priča Gvardiol.

– Nemam problem s opuštanjem jer su me dečki od prvog dana sjajno prihvatili. Meni je privilegij igrati s igračima poput Kevina ili Emira koji imaju tisuće utakmica u nogama. Slušati njihove savjete i prakticirati ih. Znate, još uvijek imam poseban osjećaj kada ulazim u svlačionicu. Kada prolazim onim hodnikom gdje vise fotografije legendi kluba poput Šukera, Bobana ili Prosinečkog. Ma, smrznem se svaki put i sam sebe uvjeravam kako sam stvarno i ja dio te priče.

– Ono što mi nudi Dinamo, taj razvojni put u kojem igram utakmice na visokoj razini, to ne bih dobio nigdje na svijetu. I zato mi nije palo na pamet razmišljati o nekim zvučnim europskim destinacijama, samo da se mogu pohvaliti da sam igrač tog ili tog kluba. Ciljevi su mi jasni, želim učiti svaki dan, napredovati, osvajati trofeje i igrati Ligu prvaka s Dinamom te postati zreo igrač. Tko zna, sutra se možda i nametnuti izborniku. Imam svoj put koji slijedim i za sada je sve sjajno – završio je Gvardiol.

Facebook Komentari