Javili su se iz Intersporta oko hakerskog napada, imaju poruku za one koji su kupovali preko weba

Želimo vas obavijestiti kako su zlonamjerno napadnute Intersport web stranice u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, pišu iz PR agencije zadužene za Intersport.

U hakerskom napadu na spomenutim web lokacijama, ugrađen je kod koji je trebao skenirati podatke o bankovnim karticama. Intersport je reagirao čim je otkriven maliciozan kod koji je odmah uklonjen.

Nije došlo do zloupotrebe podataka o bankovnim karticama, jer se podaci o platnim karticama obrađuju isključivo kod nezavisnog pružatelja platnog prometa Wspay na koji hakerski kod nije mogao utjecati.

Emir Dizdarević, izvršni direktor WSPay-a, izjavio je: “Kao pružatelj usluga plaćanja za Intersport grupu, možemo potvrditi da su svi podaci o bankovnim karticama uneseni u WSPay stranicu za plaćanje sigurni i da na njih nije utjecao hakerski napad.” WSPay koristi sve metode u skladu s PCI DSS L1 certifikatom za siguran unos i prijenos podataka o bankovnim karticama kao i sve ostale podatke koji se unose u WSPay stranicu za plaćanje.

Partnerska agencija Intersporta, Optiweb, odgovorna za razvoj i održavanje Intersportovih web stranica detaljno je provjerila i dijagnosticirala napad. Miha Lavtar, izvršni direktor Optiweba, izjavio je: “Na temelju podataka dnevnika događaja i ograničenog pristupa korisničkih imena možemo zaključiti da napadači nisu uspjeli dobiti podatke o bankovnim karticama ili osobne podatke koji se odnose na korisnike Intersporta.”

Situacija se pažljivo nadgleda i Intersport primjenjuje dodatne preventivne sigurnosne mjere u suradnji s Optiwebom i njihovim partnerima koji brinu o infrastrukturi servera. Online kupovina na svim Intersport web stranicama ostaje sigurna za sve kupce, kaže PR agencija te tvrtke.

Hrvati među žrtvama hakerskog napada: Ako ste kupovali u ovoj online trgovini, odmah provjerite stanje na bankovnom računu

Facebook Komentari