Capak otkrio što se treba dogoditi da Hrvatska proglasi kraj epidemije

Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak kazao je u utorak da se smatra da dođe kraj epidemije nakon što prođe 14 dana od posljednjeg slučaja.

Naših autohtonih slučajeva mi više nemamo. Imamo još par zaraženih. Smatramo da imamo dovoljno kapaciteta u slučaju unosa. Imali smo sastanak što učiniti u slučaju da se zarazi turist, to ćemo objaviti do kraja tjedna.

Cilj nam je zaštiti turiste, ali i naše građane, kazao je Capak i dodao da su rezultati seroloških testova očekivani: “Imamo vrlo mali broj pozitivnih osoba”, rekao je na press konferenciji u Zagrebu na kojoj su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, s ministrom zaštite okoliša Tomislavom Ćorićem te generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem, potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. – Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK).

Ministar Vili Beroš je kazao kako u posljednja 24 sata nema novooboljelih, a “imamo još 66 aktivnih slučajeva”, kazao je.

“Adekvatno odgovorili smo na ovu krizu, to bi mogao biti jedan od indikatora da bi mogli i dalje nastaviti to raditi. Ja ću predstaviti svoj program”, komentirao je i skorašnje izbore na kojima je nositelj HDZ-ove liste u 10. izbornoj jedinici, prenosi N1.

Facebook Komentari