Kerum se vraća sa sloganom “Ja mogu sve”: Poremetit ćemo planove HDZ-u, a Škoro ovdje neće prijeći izborni prag

Živost u kampanji jamči i Željko Kerum koji sa svojom strankom Hrvatska građanska stranka izlazi na parlamentarne izbore. Borit će se u 9. i 10. izbornoj jedinici. U saboru želi zastupati interese Dalmacije, a smatra da mogu dobiti glasove građana koji su razočarani trećim opcijama poput Mosta i Živog zida, piše dnevnik.hr.

Željko Kerum najavio je da sa svojom strankom Hrvatska građanska stranka izlazi na parlamentarne izbore.

Na pitanje zašto je odlučio kandidirati se na izborima jer su ”Most i Živi zid pri kraju”.

”Nemaju oni više neke mogućnosti, tržište koje su oni zauzeli je prazno. Smatram da imamo mogućnost postići dobre rezultate, a s druge strane kandidati dviju najjačih stranaka – HDZ-a i SDP-a – nisu neki kandidati u 9. i 10. izbornoj jedinici da bi mogli postići bolje rezultate od mene i mog HGS-a. Mislim da imam velike šanse ući u Sabor”, smatra Željko Kerum.

”Škoro neće prijeći prag ovdje”

Kaže i da se HDZ loše suprotstavio Miroslavu Škori. ”On ide na soluciju kao da je on desno orijentiran, ali ja se s tim ne bi složio. On nema s tim veze. Tako da mislim da on u 9. i 10. jedinici neće uopće prijeći prag i tu ćemo moja stranka i ja poremetiti planove HDZ-u jer je slično biračko tijelo”, poručuje.

”Ja ću surađivati s onim kome predsjednik da mandat za slaganje vlade. Hoće li to biti HDZ ili SDP, to nije bitno. Meni je bitno da doprinesem Splitu i Dalmaciji, da napravimo infrastrukturu koja je potrebna gradu Splitu”, poručuje Kerum.

Čovjek iz naroda

Dodao je da je on ”čovjek iz naroda”. ”Kompletan moj politički rad i život je uvijek bio s ljudima. Ja se mogu poistovjetiti sa svima i ne razlikujem se ni od koga”, kazao je i istaknuo da će zastupati glas građana te da će tražiti da se Ministarstvo turizma prebaci u Split.

”Ja 12 godina postojim, ja sam s ljudima s narodom i narod mene bira. Narod mene zove i kaže: ‘Kerume, Žele, idemo!’ Idemo, mi ćemo dobit, mi smo Dalmatinci, sad zastupamo Dalmaciju, ovo je interes Dalmacije. Znači Kerum je u Saboru, Dalmatinac u saboru, Dalmatinac nosi lančić oko vrata. Mi smo Dalmacija i mi moramo zastupati naše interese”, ističe bivši splitski gradonačelnik. Kaže da on može doći gdje god, ali zna tko je i što je.

Slogan – ja mogu sve

”Nisam odustao od svoga niti ću odustati, za razliku od kolega koji su došli u Sabor i zaboravili odakle su”, kaže. Na pitanje hoće li ga na izborima sputavati brojne afere koje se povezuju uz njega, Kerum kaže: ”Da, da, moja sestra i ja smo u Saboru uprihodovali nekih 10 milijuna kuna. Znate gdje je to završilo? Kod splitskih penzionera. To je Kerum dao i nitko drugi. Zašto to ne da HDZ, SDP?”.

Dodao je da je njegov slogan – ja mogu sve, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari