Uhićeni premijer FBiH i vlasnik tvrtke za nabavku respiratora

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, Fahrudin Solak, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite i Fikret Hodžić, vlasnik tvrtke “Srebrena malina” uhićeni su sinoć nakon višesatnog saslušavanja u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), doznaje ekskluzivno “Avaz”.

SIPA je više sati ispitivala glavne osumnjičene u aferi “Respiratori” teškoj 40,6 milijuna kuna, za nabavku 100 respiratora iz Kine u BiH.

Ovaj posao je pod čudnim okolnostima dodijeljen je “Srebrenoj malini” u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, a posao mu je dala Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) sa sada suspendiranim direktorom Fahrudinom Solakom na čelu.

Kada je u pitanju Fadil Novalić, njemu je dan ranije oduzet mobitel. Prema pisanju Avaza SIPA ima čvrste dokaze da je ova trojka umiješana u nezakonite radnje. U prostorijama SIPA-e sinoć su bila i dva tužitelja Tužiteljstva BiH koji rukovode istragom.

Američki državni tajnik Mike Pompeo uvrstio je u četvrtak bivšeg dužnosnika Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA) Amira Zukića na popis osoba kojima je zabranjen ulazak u SAD zbog umiješanosti u korupciju.

Na mrežnim stranicama State Departmenta objavljeno je Pompeova izjava u kojoj stoji kako je Zukić povezan s “ozbiljnom korupcijom” te kako je stoga sukladno američkim zakona ulazak u SAD zabranjen i njemu i članovima njegove obitelji, pišu 24sata.

Facebook Komentari