HDZ-ovci pod sumnjom: Uhićen šef Hrvatskih šuma Jakupčić i državna tajnica Josipa Rimac

Policija je rano jutros uhitila predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića pod sumnjom za zloporabu položaja i ovlasti. Neslužbeno se doznaje da je uhićena i državna tajnica u Ministarstvu uprave te bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Rano jutros policija je uhitila predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića. Kako je za DNEVNIK.hr potvrdio njegov odvjetnik Vladimir Terešak, policija ga sumnjiči za zloporabu ovlasti i trgovanje utjecajem.

Neslužbeno doznaje dnevnik.hr. da je uhićena i državna tajnica u Ministarstvu uprave te bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac. U pitanju je gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila na čelu Knina.

Obavljena je pretraga prostorija Hrvatskih šuma, a u ranim je jutarnjim satima, kazao je odvjetnik Vladimir Terešak, pretražen i Jakupčićev stan. Oko 9 sati Jakupčića su odvezli iz Hrvatskih šuma, a u popodnevnim bi satima trebao biti prevezen na ispitivanje u USKOK. Navodno je riječ o većoj akciji pa bi tijekom dana moglo biti još uhićenja.

Glasnogovornica Hrvatskih šuma Ana Juričić-Musa kazala je da zasad još nema informacija o ovim zbivanjima.

Jakupčić je inače, po podacima iz imovinske kartice, rekorder po plaći u državnim tvrtkama – mjesečno prima čak 29.297,80 kuna. Dobrih je to sedam tisuća kuna više od plaće premijera Andreja Plenkovića te oko četiri tisuće više od plaće predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari