Preporuke za svadbe: Nemojte zvati ljude starije od 65 godina

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je detaljne preporuke za svadbe.

Uz uobičajeno pozivanje na razmak od metar i pol kao i pridržavanje higijene, preporučuje se i da osoblje na svadbi nosi maske. Do 15. lipnja preporučuje se maksimalno 100 ljudi u zatvorenom prostoru, a na otvorenom 150. Od 15. lipnja ta brojka raste na 200, odnosno 250, dok od 1. srpnja u zatvorenom može biti 300, a na otvorenom čak pet stotina ljudi.

Preporučuje se i evidencija gostiju, kao i ne pozivanje gostiju starijih od 65 godina ili onih koji boluju od kroničnih bolesti. Uzvanici se ne bi trebali grupirati, nego odmah ići do svog mjesta.

– Preporučuje se da najprije ulaze uzvanici koji sjede u najudaljenijem dijelu prostora gledajući od vrata i tako po redu. Preporučuje se da za istim stolom budu smješteni uzvanici iz istog kućanstva. Također se preporučuje da raspored sjedenja bude točno utvrđen i nepromijenjen tijekom trajanja svadbenog slavlja -piše u preporuci.

Između publike i glazbenika koji nastupaju razmak bi trebao biti četiri metra, a postoje pravila i za podij:

– Broj osoba koje istovremeno mogu boraviti na plesnom podiju ovisi o veličini podija te je preporuka da se osigura prostor od 4 metra kvadratna po osobi. Tijekom aktivnosti intenzivnijeg plesa preporučuje se održavanje fizičke udaljenosti od 2 metra između osoba, osim između članova istog kućanstva ili osoba koje su uobičajeno u bliskom kontaktu, pišu 24sata.

Više pročitajte OVDJE.

Share This Article