Komadina: SDP će jačati anketu po anketu

Gost N1 Studija uživo bio je dugogodišnji SDP-ovac i župan Primorsko-goranski Zlatko Komadina.

Oko anketnih istraživanja rejtinga stranaka kaže kako vjeruje da će SDP pokazati koalicijski potencijal za razliku od HDZ-a kojima s osipa desno krilo. Uvjeren je da će SDP jačati anketu po anketu i biti realtivni pobjednici izbora.

Na pitanje s kime bi razgovarali da budu u poziciji sastavljati Vladu. Kaže da je nizu lijevih stranaka koje su ispod praga ponudli suradnju da se cijeli spektar okupi oko SDP-a i vjeruje da će se pokazati taj sinergijski efekt.

Kaže i da su im predviđali dva, a osvojili su četiri mandata na europskim izborima, a na predsjedničkim izborima nisu cijepali glasove.

“Plenković ima problem skupljanja glasova za svoju stranku i mora smanjiti utjecaj Škore da bi ostvario relativnu pobjedu i nadmašio SDP, ali to se neće dogodit”, rekao je Komadina.

Na pitanje može li Most biti sugovornik nakon izbora odgovara: “Mostovi kao mostovi povezuju dvije obale, desnu i jos desniju i to će se dogoditi s Mostom, ako prijeđu izborni prag”, rekao je i izrazio sumnju da će im to uspjeti, možda samo u neretvanskom dijelu.

U ovim izborima predviđa i nestanak HNS-a za koji kaže da su napravili veleizdaju jer je njih 15 bilo na koalicijskoj listi predvođenoj SDP-om i svi su otišli.

Komentirao je i situaciju oko koronavirusa. Smatra da je rad Stožera na početku bio pozitivna priča i davao rejting HDZ-u koji ga je kasnije počeo koristiti i ljudi su to shvatili. Iznenadilo ga je da neki pripadnici medicinske struke tako lako odskliznu u politiku.

Facebook Komentari