Klisović: SDP se teško medijski probija u pretkampanji

SDP-ov Joško Klisović u N1 Studiju uživo rekao je da se SDP teško medijski probija u pretkampanji jer Stožer za civilnu zaštitu i vladajući, koji su se na njega nakačili, dominiraju medijskim prostorom. Neovisno o tome, najavljuje žestoku borbu za svaki glas i akciju predstavljanja SDP-ovog programa za koji vjeruje da je daleko najbolji. Osvrnuo se u razgovoru i na izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da nije siguran hoće li glasati na ovim izborima.

“Nije posao predsjednika da se miješa u izbore, to predsjednik ne radi i to je bila u suštini njegova poruka, otklon od bivše predsjednice, koja je željela rušiti Milanovićevu vladu, koja je protežirala i podupirala HDZ. To je on htio poručiti, a po zakonu nema obveze glasati, to nećemo znati“, zaključio je Klisović.

Druga koalicija lijevih stranaka oduzet će SDP-u dio glasova, ali Klisović u tome ne vidi preveliki problem.

“Dobro je da SDP ima alternativu, čini nam konkurenciju, čini nas aktivnijima, nije to ništa loše. Ali u širem smislu, to jesu SDP-ovi birači”, poručio je i objasnio zašto su bili za raspuštanje Sabora prije donošenja Zakona o obnovi, zbog čega su dobili brojne kritike.

“Dosta smo o tome razmišljali, kakvu poruku poslati…Bilo bi raspuštanja i bez nas, cilj je bio da maknemo čim prije vlast koja je Hrvatskoj i Zagrebu donijela samo korupciju. Političkim paradama ne možemo puno učiniti, cilj je maknuti vlast što prije pa preuzeti vlast”, naglasio je.

Žestoko je kritizirao ponašanje premijera Plenkovića i odgovor na potres u Zagrebu. Zamjera mu što nije tražio donatorsku konferenciju od Europske unije za glavni grad zemlje predsjedateljice te podsjetio što je sve, na taj način, Albanija dobila nakon potresa.

“A on i HDZ bavili su se samo kalkuliranjem oko izbora, nisu se bavili pitanjem Zagreba. Razmišljali su samo kako organizirati izbore da im najviše idu u korist i kako iskoristiti Stožer za civilnu zaštitu”, zaključio je i dodao da se hrvatskog predsjedništva Unijom nećemo imati po čemu sjećati.

“Nakon posjeta Europske komisije Zagrebu, što je uobičajeno, probajte se sjetiti ijednog prijedloga, ijedne inicijative hrvatskog predsjedništva… Ne možete jer ih nije bilo. Naše predsjedanje bit će zaboravljeno, nećemo se imati čega sjećati”, zaključio je Klisović koji je kritizirao i Zagrebački summit.

“Deklaracija je puno slabija i od deklaracije sa solunskog summita 2003., ne spominje se proširenje, samo razvodnjena stara fraza o europskoj perspektivi”, ustvrdio je SDP-ovac.

Facebook Komentari