Otac se koronom zarazio u bolnici, jedva je preživio

Ad

Oni koji kažu da je korona izmišljotina, voljela bi ih odvesti u bolnicu da vide ljude koji su na aparatima za disanje. Onima koji kažu kako je obolio tvoj otac, majka, baka ili djed i da je imao druge bolesti pa bi ionako umro, želim poručiti kako i takvi ljudi žele živjeti pa bilo to još samo godinu ili dvije, kaže Mirjana Pentek čiji se otac (70) korona virusom zarazio u bolnici. Otišao je u travnju na ugradnju stenta no dobio je virus.

– Prije nego su ga trebali otpustiti iz bolnice, saznalo se da je njegov cimer u sobi pozitivan na korona virus. Otac nije imao nikakve simptome pa su ga liječnici poslali doma i odredili mu karantenu. Ne znam kako su ga samo tako mogli poslati doma. Moja majka je također rizična jer ima šećer i astmu. Otac se pak veselio što su ga pustili kući i dobro se osjećao – kaže Mirjana. No ubrzo je razvio simptome Covida-19. Osjećao se jako loše pa je njegova supruga nazvala hitnu.

– Stanje mu se svaki dan sve više pogoršavalo. Na kraju mu u pluća nije dolazio kisik. Opet je bio u bolnici u kojoj se prije samo šest dana zarazio koronom. Stavili su ga na aparat za disanje. Život mu je bio u opasnosti – kaže Mirjana. Njezin otac je 114 dana bio u umjetnoj komi, pišu 24sata.

– Fizički se oporavio, ali je psihički ‘potonuo’. Ipak su me pustili u bolnicu kako bih ga ohrabrila. Nekoliko dana kasnije, oca smo smjeli odvesti kući – kaže Mirjana za Süddeutsche Zeitung.

Facebook Komentari