Nova pravila: Dudek i Regica sad će morati biti na distanci

Ad

Ovo je valjda prvi put u povijesti da je repriza premijere nakon dva mjeseca, rekao je Boris Svrtan. Kazalište Kerempuh počinje s radom, a povratak će obilježiti predstava “Gruntovčani” 27. svibnja. Premijera je bila 8. ožujka, nekoliko dana kasnije počela je karantena i sve je bilo odgođeno.

– Svi se veselimo, bilo je zabavno dok smo radili predstavu, a i ona je takva. Interes je bio golem, kad smo krenuli, prodali smo više od 7000 ulaznica. Nadam se da ćemo imati dovoljno termina da je svi mogu doći pogledati – kaže Svrtan, koji je autor adaptacije, s Rajkom Minkovićem potpisuje režiju i glumi Cinobera.

Naravno, vrijede sva pravila socijalne distance, a gledalište, u koje inače stane 519 ljudi, sad će biti ograničeno na 165. I sama predstava bit će prilagođena distanci.

– Imamo zapravo samo jednu scenu koju moramo promijeniti, to je scena plenuma. No maknut ćemo 3, 4 glumca i sve će biti u redu. Smanjit ćemo i tehničko osoblje – kaže Svrtan.

I glumci su jedva dočekali povratak legendarnih Dudeka i Regice.

– U Zagorju sam sve pokosio i pofarbao kaj sam trebao. Napokon se vraćamo. Tekst nisam zaboravio, ali još ću ga malo ponoviti – rekao je Matija Šakoronja Dudek, pišu 24 sata.

Facebook Komentari