10.4 C
Zagreb
Naslovnica Tech Javila se mikrobiologinja koju je nakon eksperimentalnog testiranja cjepiva protiv korona virusa...

Javila se mikrobiologinja koju je nakon eksperimentalnog testiranja cjepiva protiv korona virusa internet proglasio mrtvom

Kako su počela prva testiranja cjepiva na ljudima, tako je javnost preusmjerila pažnju i na rezultate tih testiranja. No količina dezinformacija koja se svakodnevno oko toga javlja na internetu čini čitavu stvar oko pandemije samo još gorom.

Jedna od osoba koja se podvrgnula eksperimentalnom testiranju jest i dr. Elisa Granato, mikrobiologinja sa Sveučilišta Oxford.

Unatoč neprovjerenim i nepotvrđenim izvorima da je preminula nakon što je primila eksperimentalno cjepivo, ta 32-godišnja liječnica zapravo je posve dobrog zdravlja.

Nakon što se pojavio online članak da je Granato umrla zbog komplikacija nakon primanja cjepiva, britanska vlada je isprva to porekla, no javnost je htjela više dokaza.

To je natjeralo samu doktoricu Granato da se osobno obrati javnosti putem interneta i pokaže svima da je zapravo sasvim dobro. Cjepivo je primila baš na svoj 32. rođendan, 23. travnja, izvijestio je BBC.

Malo toga se može usporediti s buđenjem i čitanjem lažnog članka o vlastitoj smrti… Ja sam dobro, ljudi, poručila je Granato u objavi na Twitteru. Nakon toga je za BBC dala i intervju putem Skypea, kako bi zaustavila zle glasine kojima je samo cilj skupljanje klikova.

Ja sam znanstvenica pa sam htjela pružiti potporu znanstvenom procesu kako god mogu. Obzirom da ne proučavam viruse, osjećala sam se beskorisno ovih dana pa sam osjetila i da je to vrlo lagan način kako mogu doprinjeti toj borbi, rekla je Granato.

U bezobraznom i posve lažnom “članku”, tvrdilo se da je Granato zbog komplikacije nakon primanja cjepiva preminula unutar nekoliko sati. Glasnogovornik britanskog ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i sam je demantirao te glasine, piše Medical Daily, prenosi Zimo.

Najnovije

Još iz rubrike