8.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Britanski premijer Alexander Boris de Pfeffel Johnson oporavljen od COVID-19 u ponedjeljak...

Britanski premijer Alexander Boris de Pfeffel Johnson oporavljen od COVID-19 u ponedjeljak se vraća na posao

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, konzervativac Alexander Boris de Pfeffel Johnson planira se idući ponedjeljak, 2. travnja ove godine vratiti na posao, nakon što je prebolio corona virus COVID-19, prenosi britanska konzervativna dnevna tiskovina The Daily Telegraph.

Britanski premijer Alexander Boris de Pfeffel Johnson je 12. travnja pušten kui iz bolnice St. Thomas Hospital u Londonu, u koju je primljen 5. travnja nakon što je utvrđeno da je zaražen virusom COVID-19.

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva je u početku imao lakše simptome bolesti, ali mu se u bolnici stanje pogoršalo, te je proveo tri dana na intenzivnoj njezi, prenosi britanska novinska agencija REUTERS.

Čak je i američki predsjednik Donald John Trump na tiskovnoj konferenciji u Bijeloj kući 23. travnja rekao za britanskog premijera da je nevjerojatan te da je ugodno iznenađen Johnsonovom snagom i njegovim brzim oporavkom.

Prema pisanju The Daily Telegrapha, premijer Alexander Boris de Pfeffe Johnson se u Downing Street 10 namjerava vratiti već idućeg ponedjeljka kako bi ponovo preuzeo kontrolu nad krizom uslijed zabrinutosti njegova kabineta da je situacija s karantenom otišla predaleko. Od svojih je pomoćnika zatražio da mu u idućem tjednu dogovore niz sastanaka s ministrima kako bi pohvatao konce i uhvatio korak, makar je poznato da je cijelo vrijeme u kućnoj izolaciji uspješno vodio Vladu Ujedinjnenog Kraljevstva komunicirajući s ministrima preko video linka, osim nekoliko dana dok ga je privremeno mijenjao ministar vanjkih poslova – Foreign and Commonwealth Office -Ujedinjenog Kraljevstva, Dominic Rennie Raab .

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva VelikeBritanije i Sjeverne Irske, Alexander Boris de Pfeffe Johnson se na čelo britanske Vlade vraća u kritičnome trenutku kada ministri, nakon više od mjesec dana od uvođenja kriznih mjera, od njega očekuju nove smjernice glede planova za izlaznu strategiju, piše The Daily Telegraph.

Prema najnovijim podacima, u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske je od corona virusa COVID-19  dosad umrlo 18.791 ljudi. (Theo Ljubić, REUTERS, The Daily Telegraph, The Sun )

Najnovije

Još iz rubrike