Korona virus: Dvije smrti u Splitu i jedna u Dubrovniku

Ad

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-U Split preminula je muška osoba srednje životne dobi (rođena 1965. godine). uz nekoliko kroničnih bolesti, osoba je imala i infekciju COVID19, javlja Slobodna Dalmacija.

Također je tijekom današnjeg jutra u KBC-u Split preminula još jedna muška osoba rođena 1950. godine koja je uz nekoliko kroničnih bolesti imala i infekciju COVID19.

Nijedna od navedenih osoba nije bila korisnik Doma za starije i nemoćne osobe, stoji u najnovijem priopćenju Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Prema izvješću Nastavnog zavod za javno zdravstvo SDŽ od ukupno 176 obrađenih testova još je 11 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 4 (od toga jedan korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Split na Zenti i jedan iz Doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Makarske 4 (svi iz Doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Baška Voda 1 (korisnik Doma za starije i nemoćne Makarska), Vrgorac 1 i Otok 1.

Među novooboljelim osobama nema zdravstvenih djelatnika.

65 osoba iz Splitsko-dalmatinske županije je izliječeno.

94 osobe su hospitalizirane.

7 osoba se nalazi na respiratoru i to 5 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije.

106 zdravstvenih djelatnika se nalazi u samoizolaciji. 14 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na dan 19. 4. 2020. na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno je 409 osoba zaraženo koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije uputio je prijedlog Nacionalnom stožeru civilne zaštite RH da se na prostoru Splitsko-dalmatinske županije večeras od 24 sata prometuje bez izdavanje e-propusnica dok za otoke ostaju na snazi prethodne mjere uz iznimku da se na samom otoku iz prelaska iz jedne u drugu administrativnu jedinicu ne trebaju izdavati e-propusnice.

Odluka će stupiti na snagu potvrdom Nacionalnog stožera CZ RH o čemu će se javnost pravovremeno obavijestiti, kažu u Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Stožer Splitsko-dalmatinske županije u nedjelju ujutro uputio je Nacionalnom stožeru prijedlog za ukidanje e-propusnica te bi se građani već u ponedjeljak mogli slobodno kretati unutar županije, potvrdio nam je šef županijskog Stožera Luka Brčić za Radio Dalmaciju.

Nakon ukidanja e-propusnica i dalje će ostati na snazi mjera ograničenja za putovanja s otoka i na otoke. Međutim, unutar pojedinog otoka kretanje će biti slobodno, potvrdio je Brčić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Dubrovačko-neretvanska županija

Županijski stožer Dubrovačko-neretvanske županije izvijestio je da je danas još jedna osoba preminula od posljedica koronavirusa. Radi se o štićeniku doma umirovljenika u Pločama.

‘To su tužni ishodi na koje moramo računati u ovoj situaciji. Virus je ušao u domove, povećava se vjerojatnost da neki od njih ne mogu pobijediti u ovoj borbi. Imamo 110 osoba pozitivnih na koronavirus’, rekao je župan Nikola Dobroslavić, javlja Dubrovački dnevnik.

Osijek: Dan bez kršenja samoizolacije, 6 izliječenih, ali i jedna preminula osoba

Facebook Komentari