Evakuacija: Užas u napučenom državnom Domu za starije i nemoćne, desetak štićenika pozitivno na korona virus

Ad

Nažalost, dogodilo se ono što se pod svaku cijenu željelo izbjeći. Zaraza koronavirusom je “ušla” u Dom za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu, u kojemu boravi veliki broj štićenika. Neslužbena brojka kazuje kako u tom objektu boravi 327 štićenika.

Prema informaciji koju je Slobodnoj Dalmaciji večeras u telefonskom razgovoru potvrdio i ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, koronavirus se pojavio na drugom katu staračkog doma i za sada je na koronavirus pozitivno 10-tak štićenika doma.

– Radi se staračkom domu čiji je vlasnik država. Svi oni za koje se utvrdi kako su zaraženi koronavirusom ili koji su bili u kontaktu sa pozitivnim štićenicima doma, bit će izolirani i primljeni u KBC Split. Sve je pod kontrolom epidemiologa i prostor Doma u kojemu se pojavio koronavirus bit će dezinficiran, te će se poduzeti sve potrebne mjere koje se poduzimaju u ovakvim slučajevima. Nažalost dogodilo se u Splitu, ono što smo najmanje željeli, jer su starije skupine naših sugrađana najugroženije, rekao je Slobodnoj ministar Beroš.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, na drugom katu, na kojemu se pojavio koronavirus, boravi ukupno 50-tak korisnika Doma, a prema neslužbenoj informaciji na tom se katu nalaze polupokretni korisnici. Prvi kat je predviđen za pokretne korisnike, a treći za potpuno nepokretne.

Facebook Komentari