U Istri preminuo poznati ugostitelj koji je bio u samoizolaciji: Ne možemo još reći je li ovo smrt zbog koronavirusa ili nije. Znat ćemo više kad dođu nalazi

Istri je preminula jedna osoba koja je bila u samoizolaciji, objavio je na konferenciji za medije Stožer civilne Istarske županije. Nakon testiranja brisa bit će poznato je li osoba preminula od koronavirusa. Riječ je o muškarcu starije životne dobi s područja Brtonigle.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović rekao je da je muškarac prethodno odbio hospitalizaciju i ostao je kući u samoizolaciji.

“Je li u ovom slučaju riječ o smrti zbog koronavirusa ili nije, još ne možemo reći. Uzeti su brisevi i kad dođu nalazi ćemo znati više”, kazao je Stojanović.

Na koronavirus je testirano i četvero zdravstvenih djelatnika Opće bolnice Pula, a nalazi su pokazali da nisu zaraženi, izvijestio je na konferenciji za medije Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Potencijalna prva žrtva koronavirusa u Hrvatskoj je poznati istarski ugostitelj, vlasnik konobe u Brtonigli za koju su mnogi čuli i tamo objedovali, piše Glas Istre. Imao je oko 70 godina a ako se zarazio (jer rezultati testova još nisu poznati), zarazio se jer je bio u kontaktu s već zaraženom osobom. Zbog toga je tom muškarcu bila određena samoizolacija, a s obzirom da je imao blage simptome, do sada nije testiran.

U Istri je trenutčno zaraženo 11 osoba, osam muškaraca i tri žene.

Četvero je iz Umaga, dvoje iz Labina, dvoje iz Pule te po jedina osoba iz Poreča, Rovinja i Vodnjana.

Facebook Komentari