Nevjerojatno ali istinito: Direktor strane kompanije zaražen korona virusom došao u Klaićevu s djetetom, umjesto da je bio u izolaciji

Jedan od direktora jedne strane kompanije sa sjedištem u Zagrebu, kojemu je jučer popodne potvrđeno da je zaražen koronavirusom, istog je dana, iako je trebao biti u izolaciji zbog sumnje na koronavirus, u jutarnjim satima bio u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, gdje je doveo dijete na vađenje krvi.

Potvrđeno je to za Index. Iz tog razloga djelatnici laboratorija u Klaićevoj danas čekaju odluku epidemiologa trebaju li doći na posao u smjenu ili ne.

“Jučer ujutro se dogodio kontakt”

Ravnatelj Klaićeve dr. Goran Roić, rekao JE da su odmah kontaktirali Krizni stožer.

“Jučer u jutarnjim satima dogodio se kontakt roditelja u pratnji malodobnog pacijenta, pri boravku na dijagnostičkoj pretrazi. Ispituju se okolnosti s obzirom na eventualnu zarazu roditelja koronavirusom i okolnosti navodnog nepoštivanja određene samoizolacije. U suradnji i koordinaciji s kriznim stožerom Ministarstva zdravstva i epidemiološkom službom provode se sve potrebne preventivne mjere te razmatra daljnje postupanje”, rekao je ravnatelj Roić.

Ravnatelj Klaićeve: Čekamo formalno-pravnu potvrdu o pozitivnom nalazu

Pojasnio je koje su to dodatne mjere.

“Dodatno ispitujemo te okolnosti jer je sumnja postavljena na osnovu razgovora s roditeljem. Čekamo formalno-pravnu potvrdu o pozitivnom nalazu i određenoj samoizolaciji za roditelja. U kontaktu smo s epidemiološkom službom radi potencijalnih kontakata pri boravku roditelja u bolničkim prostorijama”, rekao je Roić.

Izlazak iz kućne izolacije je kazneno djelo

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak danas je na press konferenciji izjavio da je izlazak iz kućne izolacije kazneno djelo.

“Važnost samoizolacije je strahovito velika jer osoba može biti širitelj a da to ne zna”, kazao je Capak.

Facebook Komentari