U Split stigao trajekt iz Ancone, od 91 putnika dio ide u karantenu, dio u kućnu izolaciju, a neki možda natrag u Italiju

Trajekt iz Ancone uplovio je jutros u splitsku luku. Na njemu je bio 91 putnik.

Na konferenciji za novinare splitsko-dalmatinskog Stožera civilne zaštite rečeno je kako je 46 Hrvata koji su trajektom došli u Split iz Ancone poslano kući u samoizolaciju.

Naime, u Split je jutros trajektom iz Ancone stigao 91 putnik među kojima nakon pregleda nije bilo onih sa simptomima koronavirusa. 46 Hrvata koji su stigli brodom prepraćeni su u svoje domove gdje će provesti dva tjedna u samoizolaciji. Brodom je stiglo i 36 stranaca, od čega i devetero Talijana koji će biti upućeni u karantenu ili vraćeni u Italiju. 9 naših državljana koji nisu mogli organizirati samoizolaciju će, također, biti smješteni u karantenu u hotelu Zagreb.

“Imamo dobre informacije da nemamo još niti jednu osobu zaraženu koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji”, rekao je načelnik stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić na konferenciji za novinare.

“Kapaciteti su dostatni i nema straha. Imamo dovoljno kapaciteta i imamo mogućnost i širenja. Osigurali smo još prostora koji mogu biti za karantenu, ako bude trebalo”.

Brčić je odgovorio na pitanje zašto je uopće trajekt isplovio iz Ancone, s obzirom da je cijela Italija u crvenom. “To je viša razina. Županijski stožer nije tu mjerodavan. Voljeli bi da se to nije dogodilo.

Što se tiče BiH, nemamo pozitivne infomacije s njihove strane da bi se obvezali preuzeti svoje sugrađane i zato će biti upućeni u našu krantenu”, objasnio je Brčić.

Iz Jadrolinije su na službenim stranicama objavili da se međunarodna linija Split-Ancona ukida do 1. travnja, a do 19. travnja obustavlja se linija Durovnik-Bari. U lokalnoj plovidbi nema izmjena, piše dnevnik.hr.

Na brodu je bilo 57 Hrvata, devet Talijana, šest državljana BiH i tri Crnogorca te putnici iz ostalih dijelova svijeta, piše N1.

Facebook Komentari