Oproštaj uz stihove pjesme “Zagreb, Zagreb”: Zdenkino ime će ostati zauvijek zapisano zlatnim slovima u povijesti hrvatske glazbe

Posljednji ispraćaj legendarne pjevačice Zdenke Vučković održan je na zagrebačkom groblju Mirogoj, gdje ju je na posljednji počinak ispratilo stotinjak ljudi, među kojima članovima njezine obitelji, prijatelji i kolege.

Tako su se od Zdenke došli pozdraviti i glazbenici Miro Ungar, Robert Mareković i Ronald Braus, a ispraćena je uz stihove pjesama “Zagreb, Zagreb”

i “Večeras bit ću tu”.

https://www.youtube.com/watch?v=3pVqOfxEj1g

“Napustila nas je izvanserijska pjevačica. U dobi od osam godina pobijedila je na glazbenom natjecanju te je roditelju upisuju u glazbenu školu. Godine 1963. pobijedila je na festivalu s pjesmom “Zagreb, Zagreb”. Osvojila je nagradu i na splitskom festivalu za pjesmu “Veslaj,veslaj”. Kasnije nije imala toliko sreće na festivalima, ali je napravila mnogo radijskih hitova. U tom trenutku zauzima vrh popularnosti. Surađivala je s mnogim autorima, a sama je pisala tekstove. Zdenka s pravom nosi naziv dive pop i zabavne glazbe. Bila je prava teen zvijezda šezdesetih. Pamtit ćemo je po razigranom i mladenačkom glasu. Zdenkino ime će ostati zauvijek zapisano zlatnim slovima u povijesti hrvatske glazbe” rekao je Miro Ungar u ime cijele Hrvatske glazbene unije.

Zdenka je preminula 7. ožujka u dobi od 77 godina nakon kratke i teške bolesti, a svoje posljednje dane provela je u jednom zagrebačkom domu za starije, prenosi dnevnik.hr.

Preminula Zdenka Vučković

Share This Article