Svjetske zvijezde odgodile koncerte, evo što je već odgođeno u Hrvatskoj

Pop zvijezde Miley Cyrus i Madonna, kao i bend Pearl Jam, otkazali su sve nastupe do daljnjeg zbog izbijanja epidemije koronavirusa i rizika koji sa sobom nose velika okupljanja.

Miley Cyrus je otkazala put u Australiju gdje je trebala biti glavno ime na zajedničkom koncertu za spas australskih šuma koje su posljednjih mjeseci bile devastirane požarima, piše BBC.

Madonna je otkazala dva nastupa u Parizu nakon što su francuske vlasti donijele odluku o zabrani okupljanja više od tisuću ljudi.

I Pearl Jam je odgodio najavljenu turneju po Sjevernoj Americi. U objavi na stranici napisali su: “Dobili smo obavijest da su velika okupljanja visoko na listi onoga što treba izbjegavati u ovoj globalnoj zdravstvenoj krizi koja počinje utjecati na živote svih nas. Rizik je prevelik.”

Organizatori jednog od najvećeg glazbenog festivala na svijetu Coachelle, koja se održava u Kaliforniji i ove godine je najavljena za 10. do 20. travnja, razmišljaju da festival, koji godišnje posjeti oko 50.000 ljudi, prebace na listopad. Službena odluka još nije donesena.

Kina, Japan i Južna Koreja otkazali su gotovo sve zakazane koncerte do daljnjeg. Brojni svjetski glazbenici poput Green Daya, Stormzy, Pixiesa i Avril Lavigne već su otkazali svoje nastupe u Aziji kao i mnogi drugi.

U Hrvatskoj je zasad odgođeno također niz događaja, a među njima je Festival dokumentarnog filma ZagrebDox, festival turizma Place2Go u Areni Zagreb, Dani komunikacija, Europski dani tržišnog natjecanja, Digital Takeover, LEAP Summit i dr.

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinskiodgodila je nekoliko koncerata, a Eventim na svojim stranicama nudi popis odgođenih koncerata među kojima su Petar Grašo, Tony Cetinski, Andrea Bocelli i dr.

Na stranici na Facebooku TV showa The Voice Hrvatska objavljeno je da se odgađa koncert njihovih zvijezda u Tvornici Kulture.

“Prema preporuci Nacionalnog stožera civilne zaštite, otkazuje se koncert u Tvornici kulture 10. ožujka 2020. Hvala svima na prijavama i velikom interesu. O novom datumu održavanja, obavijestit ćemo vas na vrijeme”, napisali su, prenosi N1.

Facebook Komentari