Zbog koronavirusa odgađaju se tri velika događaja u Hrvatskoj

Riječ je o summitu Digital Takeover, Danima komunikacije i ZagrebDoxu.

“S osjećajem velike tuge, ali i odgovornosti obavještavamo vas da smo donijeli odluku o odgađanju 16. ZagrebDoxa koji se trebao održati od 15. do 22. ožujka.

Temeljem prijašnje komunikacije sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, suradnje s prikazivačem, kao i domaćim i stranim filmskim djelatnicima, nadali smo se da ćemo, makar i u donekle smanjenom opsegu, biti u stanju održati ovogodišnji festival u predviđenim rokovima.

Nažalost, pogoršanje situacije u Europi, posebno u našem najbližem okruženju, kao i današnja odluka i preporuka Stožera, prisiljavaju nas da festival odgodimo.

Dokumentaristi su uvijek bili među najhrabrijim filmašima. Smatramo, međutim, da u ovom trenutku ne možemo nastaviti s održavanjem ZagrebDoxa u predviđenom terminu te izložiti našu publiku, filmske autore i predstavnike medija nepotrebnom riziku”, priopćio je Nenad Puhovski, direktor ZagrebDoxa.

Digital Takeover

Digital Takover se odgađa do daljnjega, a novi datum će biti naknadno objavljen.

“Najveći regionalni transformacijski i inovacijski summit & expo Digital Takeover 2020. koji se trebao održati 13. ožujka na Zagrebačkom Velesajmu odgađa se zbog najnovije epidemiološke situacije u zemlji i okruženju. O novom datumu i svim drugim detaljima održavanja ovog velikog događaja izvijestit ćemo uskoro”, stoji u priopćenju.

Dani komunikacija

Dani komunikacija se odgađaju za 29. – 31. listopada.

“Umjesto u travnju, Dani komunikacija održat će se od 29. do 31. listopada 2020. godine”, stoji u priopćenju u kojem kažu kako se vode smjernicama WHO-a o koronavirusu. Riječ je o događaju koji se održava svake godine u Istri, a posjeti ga više tisuća ljudi, piše N1.

Facebook Komentari