Kinezi tvrde da imaju odlične rezultate u liječenju od korona virusa zahvaljujući kombinaciji TCM-a i zapadne medicine

Većina od više od 50.000 bolesnika s coronavirusom (COVID-19) u Kini, koji su se oporavili i otpušteni su iz bolnice, liječeni su su tradicionalnom kineskom medicinom (TCM), rekao je zdravstveni dužnosnik u ponedjeljak, piše kineska državna agencija Xinhua.

Yu Yanhong, zamjenik šefa Nacionalne uprave tradicionalne kineske medicine, rekao je na konferenciji za novinare da se kombinacija TCM-a i zapadne medicine u liječenju COVID-19 pokazala učinkovitom kod ogromnog broja oporavljenih pacijenata.

TCM je uključen u liječenje 74.603 potvrđenih slučajeva COVID-19 širom zemlje, što čini 92,5 posto ukupnog broja, prema službenim podacima.

U usporedbi s onima koji se liječe samo TCM-om ili zapadnom medicinom, stručni tim potvrdio je da integrirani tretman TCM-a i zapadne medicine može poboljšati simptome poput vrućice, kašlja i umora, kao i smanjiti šanse da se blagi simptomi razviju u teške ili kritične, pa se tako poboljša stopa oporavka i smanji smrtnost.

TCM tretman usredotočen je na poboljšanje prirodne obrane tijela protiv epidemije i njegove sposobnosti da se popravlja uz održavanje cjelokupne ravnoteže, rekao je Yu.

TCM klinički tretman je personaliziran i na temelju razlika u geografiji, klimi i fizičkom stanju pacijenta, rekao je Zeng Yixin, zamjenik direktora Nacionalne zdravstvene komisije, piše Xinhua.

Što su Kinezi davali 100-godišnjaku, inače ne baš dobroga zdravlja, da je ozdravio od korona virusa

Facebook Komentari