Soros napao Zuckerberga i Sheryl Sandberg, veli da ih treba ukloniti iz uprave, evo zašto

Američki milijarder i investitor George Soros nema baš najbolje mišljenje o šefu Facebooka Marku Zuckerbergu i njegovoj bliskoj suradnici Sheryl Sandberg.

U svom pismu Fincial Timesu Soros je napisao kako mu se čini da je “Zuckerberg u nekakvom dogovoru s Donaldom Trumpom koji bi mu trebao pomoći da ga ponovno izaberu”. No nije naveo nikakve dokaze kojima bi potkrijepio tu tvrdnju.

Dodao je kako bi Facebook trebao prestati objavljivati političke oglase, ali i da je svjestan kako se to vjerojatno neće dogoditi.

Soros nije prvi koji kritizira Facebook zbog odluke da objavljuju političke oglase bez ikakve provjere njihove točnosti ili vjerodostojnosti. Iz Facebooka se pravdaju kako zagovaraju slobodu govora, a da je na korisnicima da sami procjene tko od političara govori istinu ili laže.

Osim toga, Soros u svom pismu, koje je reakcija na Zuckerbergovu kolumnu u Financial Timesu, piše kako bi Zuckerberg trebao “prestati izvrtati činjenice i načelno zagovarati uvođenje zakonskih pravila”.

Facebook ne treba čekati zakone kako bi prestao objavljivati političke oglase, piše Soros.

Također, Soros je napisao kako bi Zuckerberga i Sandberg trebalo “ukloniti iz uprave Facebooka”.

Sorosovo pismo, očekivano, nije baš najbolje primljeno u Facebooku. Iako podržavaju njegovo pravo da izrazi svoje mišljenje, smatraju da je “u krivu”.

Ideja da podržavamo neku političku figuru ili stranku protivi se našim vrijednostima i idejama, rekli su za Business Insider iz Facebooka, prenosi Zimo.

Share This Article