Određene vrste žarulja mogu imati negativne posljedice za našu kožu

Stručnjaci kažu da mjesta za paniku nema i da nije potrebno izbaciti sve žarulje iz kuće, već se samo educirati o modelima koje kupujete.

Nova istraživanja pokazala su da žarulje koje štede energiju, kao što su LED, mogu biti štetne za kožu. Prema istraživanjima, svjetlo s visokom energijom koje se emitira iz fluorescentnih i LED žarulja može uzrokovati starenje kože, kao i njezinu upalu, piše wellandgood.com. One mogu prouzrokovati različite probleme, kao što su akne, promjene u pigmentaciji, probleme s ekcemom, smanjivanje razine kolagena u koži i brojne druge.

Koje žarulje kupovati?

Ovo istraživanje relevantno je jer su u današnje vrijeme ljudi sve više izloženi tzv. plavom svjetlu, koje se emitira iz mobitela, računala, laptopa i slično. Stručnjaci kažu da mjesta za paniku nema i da nije potrebno izbaciti sve žarulje iz kuće, već se samo educirati o modelima koje kupujete. Žarulje koje imaju kraću valnu dužinu, ali intenzivnije UV svjetlo uzrokuju više problema jer kraće valne dužine znače više energije pa svaka čestica svjetla koja ‘udari’ u vašu kožu, ima puno više energije, prenosi N1.

Facebook Komentari